Industry Info  
Festo
Festo

bauma 2022 акцентира върху автономните строителни машини като цел за развитие - 10.06.2022

10.06.2022   |   Начало»Предстоящо
 

От 24 до 30 октомври т. г. в Мюнхен ще се проведе световното изложение за машини и материали за строителството bauma 2022.

По време на събитието акцент ще бъде разработването на автономни строителни машини, както и текущата ситуация по пътя към автономни или поне интелигентни строителни машини.

"Машините, които шофират и работят автономно, са сред основните визии за бъдещето на строителната индустрия. Въпреки това истинската автономност в строителните машини е много малко вероятна в обозримо бъдеще, тъй като за разлика от самостоятелната работна среда на кариера или мина, има сложни технически и свързани с безопасността предизвикателства. Много по-реалистично и постижимо за строителната индустрия е да разработва и използва интелигентни строителни машини с полуавтоматизирани, автоматизирани или поддържащи функции и да го прави за избрани строителни процеси – земни работи, пътно строителство или специална тежка конструкция", коментира Тим-Оливър Мюлер, директор на Германския съюз на строителната индустрия.

За да се даде възможност за частична автоматизация, Германският съюз на строителната индустрия и Германският съюз на производителите на машини и съоръжения (VDMA) в рамките на bauma 2019 основаха работната група "Машини в строителството 4.0" (MiC 4.0) .

"В момента имаме 105 члена от седем нации и 31 работни групи. За да могат процесите на строителните обекти да протичат по по-дигитален, по-интелигентен и в крайна сметка по-автономен начин в бъдеще, данните за състоянието на машините например трябва да бъдат стандартизирани. Това започва с информацията дали дадена машина е включена или изключена. Докато производителите досега са дефинирали това за своите продукти сами, това вече се отнася за всички производители, които са се ангажирали с MiC 4.0", обяснява д-р Дариус Сосдорф, управляващ директор на MiC 4.0.

Този и много други резултати, постигнати от MiC 4.0 през последните три години, ще бъдат представени пред аудиторията от бранша в иновационната зала LAB0 на bauma. В допълнение към представянето на разработените документи ще има и физическа демонстрация.

     
Източник: ГБИТК

Ключови думи: ГБИТК   bauma 2022   строителна техника   автономни строителни машини  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Предстоящо

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...