Industry Info  
Festo
Festo

Schneider Electric представи изследвания и иновации за подготовка на ИТ инфраструктурата за въглеродно неутрални операции - 09.06.2022

09.06.2022   |   Начало»Бизнес
 

Schneider Electric™ публикува три нови независими проучвания с цел по-добро разбиране на достигнатия етап в инициативите за устойчивост в рамките на ИТ организациите и центровете за данни и по-конкретно къде се намират ИТ секторът и центровете за данни по пътя към постигането на ИТ операции с нулев въглероден отпечатък.

Резултатите от проучванията, проведени от водещи анализатори в сектора, бяха представени по време на събитието "Бъдещето е сега: подготовка на ИТ инфраструктурата за въглеродно неутрални операции", и посочиха пропуски в действията към устойчивост.

Проучванията установяват, че в центровете за данни и в ИТ сектора е налице несъответствие между схващането на компаниите за това на какъв етап се намират и прилагането на програми за устойчивост през целия жизнен цикъл в тяхната ИТ инфраструктура.

На проведеното онлайн събитие мениджъри на Schneider Electric обсъдиха Електрическа енергия 4.0 – конвергенцията на дигиталните технологии и електрическата енергия, водеща до нашето устойчиво бъдеще, както и отговорността на центровете за данни и ИТ сектора за справяне с кризата, свързана с измененията на климата.

"Центровете за данни играят решаваща роля за утвърждаването на Електрическа енергия 4.0, която според нас е ключът към промяната на траекторията в изменението на климата. Ние като сектор носим отговорност да продължим да изпълняване своите екологични ангажименти, които са неотложни. Постигнахме известен напредък, но за да избегнем голямо енергийно предизвикателство, всички центрове за данни – включително локално разпределените системи (edge) – трябва да станат по-устойчиви, ефективни, адаптивни и надеждни. Изследванията са категорични – секторът е наясно, че устойчивостта трябва да бъде приоритет, но все още съществуват предизвикателства при предприемането на конкретни действия и ще са нужни съвместни усилия за преодоляването на тези предизвикателства. Добрата новина е, че технологията за предприемане на действия в областта на устойчивостта вече е налична. Сега е моментът да действаме", коментира Панкадж Шарма, изпълнителен вицепрезидент за подразделението за енергийна сигурност в Schneider Electric.

Schneider Electric представи актуализираната си партньорска програма за ИТ сектора, която помага на партньорите ѝ да се развиват и да отличат своя бизнес в дългосрочен план. Новата подобрена версия на програмата предоставя на партньорите от ИТ канала опростена програмна структура и разнообразни приложения за ключови сектори, включително центрове за данни, ИТ решения, софтуер и услуги с нова гама от инструменти за продажби, обучение и квалификация.

Освен това тя предлага на партньорите ясна стратегия за устойчивост чрез решенията на Schneider Electric Green Premium™, които дават възможност за устойчива производителност и модел за кръгови операции.

Schneider Electric обяви и пускането на своето ново решение Easy Modular Data Center All-in-One – лесно приложим модулен център за данни за клиенти в Европа. Налични в четири конфигурации с допълнителни опции за надграждане, центровете за данни Easy Modular Data Center All-in-One съчетават захранване, охлаждане и ИТ оборудване в едно-единствено предварително конфигурирано решение, като така осигуряват изключителни предимства за бизнеса, който се ориентира към edge стратегия.

В рамките на събитието компанията обяви и подобрението на своя софтуер EcoStruxure IT DCIM. Тази актуализация развива софтуера за управление на инфраструктурата на центровете за данни от отделни центрове за данни към покритие на цялостна, хибридна ИТ среда, като отговаря на изискванията на индустрията за по-издръжлива, сигурна и устойчива ИТ инфраструктура.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Шнайдер Електрик   Schneider Electric   ИТ инфраструктура   въглеродно неутрални операции   центрове за данни  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...