Industry Info  
Festo
Festo

ТЕЦ AES Гълъбово произведе 38% повече електроенергия през месец май

08.06.2022   |   Бизнес
 

ТЕЦ AES Гълъбово отбеляза нов производствен рекорд. През месец май 2022 г. централата произведе 38% повече електроенергия в сравнение със същия месец на миналата година. От пускането на централата в експлоатация до днес, това е най-голямото месечно производство, реализирано през месец май – сочи анализ на производствените резултати на предприятието. 

През месец май централата е осигурила за българските домакинства 345 029 МВтч. електроенергия, което означава, че всеки десети киловатчас електроенергия, използван в България, е бил генериран от двата блока на ТЕЦ AES Гълъбово. 

Това е надеждна електроенергия, произведена от български енергиен ресурс. ТЕЦ AES Гълъбово използва само местни лигнитни въглища, като за 2021 г. е закупила близо 21% от добитите в държавните Мини Марица Изток лигнити. А това гарантира не само енергийната сигурност на страната, но и работни места за хиляди миньори.

През май тази година ТЕЦ AES Гълъбово и ВяЕЦ “Свети Никола“ са осигурили 11% от общото потребление на електроенергия в страната. За този месец произведената зелена електроенергия от най-големия вятърен парк е близо 15 500 МВтч. Това се равнява на средната месечна консумация на близо 45 000 български домакинства.

     
Източник: AES България

Ключови думи: ЕЦ AES Гълъбово   производство на електроенергия  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...