Industry Info  
Festo
Festo

8-ата Европейска клъстерна конференция ще се проведе през септември в Прага - 08.06.2022

08.06.2022   |   Начало»Предстоящо
 

От 26 до 27 септември 2022 г. в Прага ще се проведе 8-ата Европейска клъстерна конференция. Тя ще събере ръководители на клъстери, политици и експерти от целия Европейски съюз, за да дискутират най-актуалните тенденции в развитието на клъстерите. Събитието цели да стимулира дискусия на високо ниво за предизвикателствата, които трябва да бъдат преодолени, за да се засили ролята и добавената стойност на клъстерите в прилагането на осъвременената Индустриална стратегия на ЕС, както и в реализацията на други важни за индустрията европейски инициативи.

Прага ще бъде домакин на Европейската клъстерна конференция 2022 като част от чешкото председателство на Съвета на ЕС. Централните теми ще бъдат свързани с осъвременената Индустриална стратегия на ЕС и нейната реализация по места, както и въпроси, поставяни от чешкото председателство, като енергийната сигурност и стратегическата устойчивост на индустрията на ЕС.

Участниците в конференцията ще могат да гласуват за наградите за европейски ръководител на клъстер на годината и европейско клъстерно партньорство на годината. Номинации за двете награди ще се приемат от 6 юни до 22 юли 2022 г.

Програмата включва и посещения на клъстери Мехатроника, Nanoprogress (Нанотехнологии) и Clutex (Технически текстил), Чешкия клъстер по оптика, Чешкия клъстер по имплантология и Чешкия институт по информатика, роботика и кибернетика. На 26 септември ще се проведат и бизнес срещи между клъстери и малки и средни предприятия с цел проучването на търговски, инвестиционни и партньорски възможности и развитие на връзките между европейските вериги на стойността и екосистеми.

Можете да се регистрирате за участие тук.

     
Източник: Европейска комисия; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕС   Европейска клъстерна конференция   мехатроника   нанотехнологии   роботика  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Предстоящо

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...