Industry Info  
Festo
Festo

Festo представи нови пневматични разширителни модули

08.06.2022   |   Бизнес
 

Festo представи пневматични разширителни модули VTOP, които позволяват реализацията на персонализирани решения за регулиране по затворен цикъл в комбинация с позиционер. Това решение премахва необходимостта от външни тръбопроводи и вероятността от свързаните с тях течове. Според компанията VTOP може да намали разходите до 30% в сравнение с конвенционалните решения, а инсталацията отнема минимално време.

Пневматичните разширителни модули VTOP са подходящи за използване в приложения за управление в процесната индустрия, които изискват допълнително измервателно оборудване заедно с позиционер. VTOP и новият позиционер CMSH от Festo образуват цялостно оптимизирано решение за регулиране по затворен цикъл на четвъртоборотни и линейни задвижвания с единично и двойно действие.

"Досега потребителите трябваше да се занимават със сглобяването на компоненти от различни доставчици и да ги свързват външно чрез тръбопроводи, за да постигнат комплексно решение за регулиране по затворен цикъл на четвъртоборотни и линейни задвижвания. Това съчетаване обаче има недостатъци: възникване на неизправности, сложна инсталация и поддръжка, както и липса на гъвкавост, тъй като обновяването на инсталацията с допълнителни компоненти е трудно изпълнима. С VTOP Festo предлага иновативна, модулна и компактна инсталационна концепция с потенциал за намаляване на разходите до 30%", обясниха от компанията.

Модулната конструкция на VTOP с патентован интегриран въздушен тракт позволява отделните модули да бъдат съчетавани според конкретните нужди, адаптирайки се към специфичните изисквания на клиента. В комбинация с позиционера CMSH на Festo потребителите получават цялостно решение. Това означава, че не са необходими външни тръбопроводи, при които могат да възникнат неизправности, избягват се течове, а монтажът е лесен и сигурен.

VTOP е подходящ за линейни и четвъртоборотни задвижвания с единично и двойно действие. Наличните модули (функции за работа при отказ, бустери за обем и филтър-регулатори) могат да се комбинират по всякакъв начин.

"Една от практичните характеристики на VTOP е, че модулите могат да бъдат разширени и модернизирани по всяко време. VTOP е значително по-компактен от конвенционалните решения, при които отделните компоненти се свързват чрез тръбопроводи в сложна конфигурация, например към панел за пневматично управление. Пълното решение за автоматизация на управлението е доставено изцяло от Festo – от задвижващия механизъм и позиционера до пневматичните разширителни модули", изтъкнаха от компанията.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Фесто   Festo   VTOP   пневматични разширителни модули  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...