Industry Info  
Festo
Festo

FANUC разширява серията коботи CR с нов, по-лек и по-лесен за инсталиране модел - 08.06.2022

08.06.2022   |   Начало»Технологии
 

FANUC разшири серията си колаборативни роботи CR с новия, подобрен CR-35iB, за да предложи по-бързо инсталиране и повишена преносимост при значително намаляване на общото тегло.

FANUC CR-35iB се инсталира много лесно и бързо, тъй като не изисква монтаж на основа с цел решаване на често срещания във фабриките проблем с неравности по пода, посочват от FANUC. Освен за монтиране на пода, новият, по-лек FANUC CR-35iB е подходящ и за използване на подвижни релси благодарение на впечатляващото понижение от 62% в масата от 990 на 370 кг. Редуцирането на теглото е постигнато главно чрез премахването на постамента за закрепване на пода и мекото покритие на кобота (без компрометиране на безопасността). Отстраняването на постамента спомага и за намаляване с 19% на височината, от 2288 до 1855 мм. Благодарение на тези характеристики CR-35iB е по-лесен за вдигане и преместване на различни места в завода при необходимост.

Новият модел има сертификати за безопасност ISO10218 и ISO13849 Cat. 3 Pld, като разполага с механизъм с доказана сензорна технология за спиране на работа при контакт. Потребителите също така могат да използват FANUC DCS (Dual Check Safety) – система за безопасност, която следи позицията и скоростта. Възможно е и свързване на оборудване от други производители с DCS, което може допълнително да повиши нивото на безопасност при необходимост, отбелязват от фирмата.

Друго подобрение в новия FANUC CR-35iB е малко по-голямата му подвижност, която спомага за по-голямата гъвкавост и сръчност. Така например, ротацията по оста J2 е повишена на 215° от предишните 165°, а движението на китката по оста J5 – на 280° от предишните 220°.

Опциите за управление са непроменени. Потребителите могат да използват традиционния метод за програмиране с FANUC Hand Guidance или да го програмират с интерфейса човек – машина iHMI на FANUC. FANUC CR-35iB може да бъде оборудван с интелигентни функции като FANUC iRVision, FANUC Force Sensors и др., както и с решения на конкуренти производители.

FANUC показа новия CR-35iB на изложението Global Industrie 2022 във Франция от 17 до 20 май, като коботът ще бъде показан и на аutomatica 2022 в Германия от 21 до 24 юни т. г.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: Фанук   Fanuc   коботи CR   CR-35iB  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...