Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Немски автомобилен доставчик строи завод в Русе

06.06.2022   |   Бизнес
 

Един от водещите производители на отоплителни и климатични системи за автомобили Eberspaecher обяви, че ще построи нов завод за електрически нагреватели и електронни компоненти в Русе до края на летния сезон на 2023 г.

Компанията ще реализира инвестицията си на парцел с площ от около 80 000 кв. м в русенската индустриална зона Слатина. Планира се производството на ниско- и високоволтови нагреватели да започне до края на 2023 г. За дейността на предприятието на местно ниво ще отговаря новосформираното дъщерно дружество Eberspaecher Bulgaria.

"Спечелените нови поръчки за производство през следващите години, както и бързо нарастващото търсене на нагреватели за електрически автомобили, наложиха необходимостта от разширяване на производствените ни мощности. Развълнувани сме, че този растеж ще бъде реализиран под формата на нов завод в Русе", коментира д-р Йорг Шерникау, главен оперативен директор Системи за климатичен контрол и автомобилни електронни компоненти за управление в Eberspaecher.

При старта на производството ще бъдат открити около 150 работни места, като се планира през следващите години персоналът да нарасне до 500 служители. Произведените в България продукти ще се използват в електромобили и plug-in хибридни модели за европейския пазар. Необходимите електронни блокове за управление също ще се произвеждат директно на място.

"Електрическите и хибридните автомобили несъмнено са бъдещето на транспорта и затова вярвам, че инвестицията ще донесе ползи както за компанията, така и за гражданите на Русе", коментира кметът на Русе Пенчо Милков.

     
Източник: Eberspaecher

Ключови думи: Eberspaecher   отоплителни и климатични системи   автомобили   електромобили  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...