Industry Info  
Festo
Festo

Реализацията на три инвестиционни проекта за 19 млн. лв. в Бургас навлиза в заключителен етап

03.06.2022   |   Бизнес
 

В Бургас предстои да заработят три нови предприятия, строително-монтажните работи за изграждането на които са в заключителната си фаза, съобщиха от община Бургас.

В Промишлена зона "Север" се строят новите бази на Тивекс и Рожен 1. Проектът на Тивекс е за изграждане на производствено-складова база и разширяване на производствения капацитет. Инвестицията се реализира върху терен от 5000 кв. м, а стойността й е 4 млн. лв. В новата база на Тивекс ще работят 36 души. Вече е доставено част от високотехнологичното оборудване за изработка и дообработка на меки и металопластични уплътнения, изделия от технически пластмаси, метални детайли и възли.

Кметът на Бургас Димитър Николов и управителят на Тивекс Николай Туджаров обсъдиха възможности за стажове на гимназисти от Техникума по механоелектротехника и електроника, които да се обучават за работа с високотехнологичното оборудване на компанията.

Складово-логистичната база на Рожен 1 се изгражда в непосредствена близост на територия от 15 дка. Инвестицията е в размер на 5 млн. лв., а в базата ще работят над 80 души.

В заключителен етап е и изграждането на предприятието за производство на опаковки за хранително-вкусовата промишленост на Сидоренко Фудтех и Сидоинвест. Новата база е съставена от производствени халета, складова и офисна част. Доставено е част от високотехнологичното оборудване за производството на опаковки на хранителни продукти, което е изцяло роботизирано. В процес на въвеждане е специализиран софтуер за продажби и управление на складови наличности. Размерът на инвестицията надхвърля 10 млн. лв.

     
Източник: Община Бургас

Ключови думи: Промишлена зона "Север"   индустриални зони   опаковъчна индустрия   логистика   роботизация  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...