Industry Info  
Festo
Festo

Димитър Цоцорков е първият българин с отличие от Глобалния договор на ООН за принос към устойчивото развитие - 03.06.2022

03.06.2022   |   Начало»Бизнес
 

Председателят на Надзорния съвет на Асарел-Медет Димитър Цоцорков е първият българин, отличен като пионер по целите за устойчиво развитие на Организацията на Обединените нации (ООН), съобщават от компанията. Цоцорков достигна до финалния кръг на глобалния конкурс, след като беше отличен за Пионер на Целите за устойчиво развитие (SDG) в националния конкурс, проведен от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН през март т.г.

Десетте световни бизнес лидери за 2022 г. бяха обявени по време на Лидерската среща на Глобалния договор на ООН в Ню Йорк на 2 юни. Те бяха излъчени измежду националните призьори от жури, включващо представители на гражданското общество, академичните среди, Глобалния договор на ООН, администрацията на ООН и предишните носители на приза SDG Pioneers.

Като български представител Димитър Цоцорков беше отличен в категорията за дигитална трансформация заради приноса, който иновативните решения имат за постигането на целите за устойчиво развитие в индустрията и отражението, което напредъкът на технологиите има за благосъстоянието на обществото. Глобалната награда се присъжда всяка година от 2016 г. насам, като досега това е първият мениджър от минна компания в света с престижното отличие, отбелязват от Асарел-Медет.

"Наградата от Глобалния договор на ООН показва, че някогашните стереотипи за минното дело могат да бъдат разбити, тъй като нашата индустрия е не само поле, но и двигател за много иновации, а медта е базова суровина за развитието на зелените технологии на бъдещето", заяви Цоцорков. Според него съвременните дигитални решения позволяват на бизнеса да управлява много по-ефективно своите процеси, да намалява въглеродния отпечатък и да се грижи много по-добре за опазването на околната среда, енергийната ефективност и управлението на ресурсите. 

     
Източник: Асарел-Медет; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Асарел-Медет   Глобален договор на ООН   минно дело   дигитална трансформация  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...