Industry Info  
Festo
Festo

3D принтирането предлага три ключови ползи на автомобилната индустрия - 31.05.2022

3D принтирането е вече утвърден производствен метод в автомобилната индустрия. Използва се на всеки един етап от производството – от създаването на прототипи, през изработката на резервни части до самите крайни елементи. Наличните материали позволяват 3D принтирането не само на леки, но и на изключително здрави елементи.
 
С помощта на 3D принтирането може да се оптимизират времето и разходите за производството на избрани елементи, а също така и да се откриват проблеми в проектите на ранен етап на прототипиране, което позволява бързото им отстраняване. 3D принтирането също така намалява загубите на материали и в крайна сметка намалява теглото на автомобила или на част от него.

Възможността за производство на малки серии, предлагана от 3D принтирането, позволява да се създава оборудване за специализирани автомобили като линейки или полицейски автомобили, но също така и готови части за състезателни автомобили и др.
 
Ползите от приложението на 3D печат в автомобилната индустрия: 

  • Продуктивно прототипиране;
  • Намаляване на времето и разходите;
  • Лесна постпродукция.

3D принтирането в автомобилната индустрия е от голямо значение за повишаване на ефективността в няколко области. То работи добре при създаване на прототипи, необходими за проверка на дизайна, сглобяване и тестване на инструментална екипировка, създаване на готови части и резервни части за машини – такива, които в момента не са налични в склада или чиято цена за еднократно производство или закупуване е много висока.
 
B2N предлага индустриалните 3D принтери на полския производител Omni3D, подходящи за изработка на части за автомобилната индустрия като адаптери, калници, кутии за фарове, различни приставки и рамки и др.

 

 

 

 

B2N Ltd Bulgaria
1700 София
бул. Д-р Г. М. Димитров 95
Тел.: +359 896 950 930; +359 877 249 094
E-mail: info@b2n.bg
https://b2n.bg/

     
Източник: B2N

Ключови думи: B2N   Omni3D   3D принтиране   3D принтери   автомобилна индустрия  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...