Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Дигитализацията в горското стопанство и дърводобива ще бъде сред акцентите на INTERFORST 2022

31.05.2022   |   Предстоящо
 

По-добро планиране, по-добра реакция, по-добра комуникация са само част от ползите от дигитализацията в горското стопанство и дърводобива и INTERFORST 2022 се готви да предложи широк спектър от решения за дигитализация в сектора от 17 до 20 юли 2022 г. в Мюнхен.
 
Развойният потенциал на дигитализацията в горското стопанство далеч не е изчерпан, посочват организаторите от Messe Muenchen. Наскоро публикувано проучване на Arbeitsgemeinschaft Rohholz разкрива, че редица цифрови технологии са все още във фазата на внедряване. Много компании от сектора обаче са наясно с ползите от дигитализацията – 94% от респондентите казват, че са готови за нея. По-конкретно ползи се очакват в дигиталното управление на данните, оптимизацията на транспортните разходи, своевременното движение на стоки и подобряване на използването на машините.
 
Цифровите инструменти извън машините все още не са широко разпространени, особено в дърводобива, най-вече заради недостатъчното мрежово покритие и липсата на комуникационни стандарти за горското стопанство. Но все пак, въпреки традиционализма в сектора, дигитализацията вече навлиза и в сферата на процесите – 31% от респондентите казват, че дигитализацията вече е част от тяхната бизнес стратегия, а 61% реализират индивидуални проекти в тази област.
 
Посетителите на INTERFORST 2022 ще могат да видят широк спектър от решения за дигитализация в горското стопанство и дърводобива – от дигитални модели на терени, симулации на процеса на растеж, сензорни технологии за измерване на статуса на гората до решения за свързване, системи с дронове с LiDAR технология и облачни решения. Производителите на машини също така ще покажат и приложения като системи за управление за харвестъри и форвардери, които добавят още повече функционалности за оптимизиране на работните условия в дърводобива. Доставчиците на софтуер за 3D наблюдение и запис също обещават оптимизации, включително подобрено управление и функции с приложения.
 
Съпътстващата програма включва презентации и дискусии на горещи теми като горско стопанство 4.0, дърводобив 4.0, умно горско стопанство, приложна дигитализация в горското развитие, базирана в облака навигация, дигитални интерфейси за горски мониторинг и други.

     
Източник: ГБИТК; Снимка: Messe Muenchen

Ключови думи: ГБИТК   Messe Muenchen   INTERFORST   горско стопанство   дигитализация  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Предстоящо

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...