Industry Info  
Festo
Festo

Алкомет пусна в експлоатация ново производствено оборудване за 11 млн. лв. - 26.05.2022

26.05.2022   |   Начало»Бизнес
 

На официална церемония в завода на Алкомет в Шумен бе пуснато в експлоатация ново производствено оборудване на обща стойност 11 млн. лв. Инвестицията ще доведе до разкриването на около 35 нови работни места. Компанията започна и серийно производство за електромобилите на BMW Group, с която са сключени дългогодишни договори.

На събитието министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер изрази подкрепа за инвестициите в иновации и експортно ориентирани компании, защото те създават повече добавена стойност за българската икономика, създават растеж, който се превръща в по-високи доходи.

"Постоянно се опитваме да усъвършенстваме продукцията, да произвеждаме по-иновативни продукти. Тази година цифрите са много добри. За първите четири месеца продадохме продукция за 350 млн. евро, като 95% от нея бе за износ. Тази сутрин колегите направиха сметки, които показаха, че сме правили 1% от износа на България", каза председателят на Надзорния съвет на Алкомет Фикрет Индже.

През последните години Алкомет инвестира в модернизиране на оборудването и устойчиви производствени процеси, фокусирайки се върху намаляването на въглеродните емисии и подобряване на нивата на рециклиране. Новият валцов стан е в допълнение към пуснатия в експлоатация през 2019 г. студено валцов стан SMS – една от най-мащабните инвестиции на компанията на стойност 30 млн. евро. С новите машини във Валцов цех 2 се очаква увеличаване на капацитета на валцовите продукти с 25%, като компанията ще може да произвежда 75 000 – 80 000 т годишно.

     
Източник: МИР

Ключови думи: МИР   Алкомет   електрически автомобили   машини  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...