Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Британска компания купува дивизията за литиево-йонни батерии на Монбат

25.05.2022   |   Бизнес
 

Монбат Груп обяви, че е сключила споразумение за продажбата на 100% от капитала на базираната в Германия Monbat Holding на британската компания Britishvolt за 36 млн. евро.

Monbat Holding притежава 100% от EAS Batteries (EAS) и 100% от Monbat New Power (MNP), като EAS отговаря за оперативния екип и извършва търговските дейности в литиево-йонната дивизия на Монбат, а MNP притежава завода, оборудването и друга собственост, включително патентите, лицензите и разработените в компанията изобретения и ноу-хау. Трите компании – Монбат Холдинг , EAS Batteries и MNP, формират литиево-йонната дивизия на Монбат.

Сделката подлежи на финализиране, включително на всички регулаторни одобрения.

Britishvolt е специализирана в разработването на технологии за батерии от следващо поколение и свързаните с тях изследвания и решения. Компанията произвежда най-добрите в класа, нисковъглеродни, устойчиви и отговорно разработени технологии за литиево-йонни батерии, се посочва в официалното съобщение на Монбат Груп.

Изпълнителният директор на Монбат Виктор Спириев посочи, че Монбат ще запази присъствието си в литиево-йонната индустрия чрез миноритарния дял, който Групата ще държи в Britishvolt. "Вярваме, че Britishvolt е правилният стратегически партньор, който разполага с необходимите ресурси, за да стане лидер в предоставянето на литиево-йонни решения за електрифициран транспорт и съхранение на енергия", посочи Спириев.

Орал Наджари, основател и изпълнителен директор на Britishvolt, коментира, че това придобиване подчертава амбицията и решимостта на Britishvolt да предлага най-добрите в класа им решения за батерии на своите клиенти. 

     
Източник: Монбат Груп

Ключови думи: Монбат   EAS   MNP   литиево-йонни батерии  

Област: Електроапаратура  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА
на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...