Industry Info  
Festo
Festo

В Давос Schneider Electric призовава към по-активни действия за опазване на климата - 25.05.2022

25.05.2022   |   Начало»Бизнес
 

На Световния икономически форум (СИФ) в Давос Schneider Electric призовава към незабавно преосмисляне на инвестиционните приоритети и към по-активни колективни усилия за ускоряване на стъпките към опазване на климата.

Сценариите, изготвени от Института за изследване на устойчивостта на Schneider Electric, сочат, че стимулирането на преход, задвижван от търсенето, е единственият вариант, при който емисиите ще намалеят достатъчно бързо, за да се ограничи глобалното затопляне до 1,5°C. В Давос изследователският институт представя своята електронна книга "Към климатично неутрални сгради; практически насоки".

Според анализа на Schneider Electric едва 1 – 1,5% от сградния фонд в Европа се обновява всяка година, а нивата на обновяване трябва да достигнат 3% годишно, за да се изпълнят ангажиментите от Париж. Също така финансирането остава най-голямата пречка пред инвестициите в устойчиви сгради, но вложенията в технологии за декарбонизация, дигитални и градски екосистемни услуги увеличават максимално ползите за всички заинтересовани страни. Според Schneider Electric технологиите за енергийна ефективност предоставят значителни възможности за намаляване на потреблението на енергия, които варират от 10 до 60% в зависимост от географските дадености и качеството на съществуващите активи. Същевременно решенията за цифрова енергийна ефективност водят до 20 – 30% намаляване на въглеродните емисии в сградния фонд, като осигуряват високо конкурентна възвръщаемост и спестяване на разходи за потребителите средно значително под 8 години.

"Инвестициите във възобновяема енергия трябва да продължат с бърз темп, но всеки енергиен преход в историята е воден от търсенето на пазара. Преминаването към инвестиционен подход, ориентиран към потребителите, насочен към търсенето, не само ще осигури декарбонизация в мащаб, но също така ще постигне по-окуражаващи резултати, отколкото предполага текущото моделиране", посочи Жан-Паскал Трикоар, президент и главен изпълнителен директор на Schneider Electric.

Тази година на форума в Давос в ролята си на съпредседател на Инициативата на форума "Градове с нулеви въглеродни емисии" Жан-Паскал Трикоар ще призове към промени в инвестиционните приоритети.

Люк Ремон, изпълнителен вицепрезидент за международните операции на Schneider Electric, ще говори за значението на цифровите технологии за осъществяване на енергийния преход на нововъзникващите пазари и за големите нови партньорства в Индия, Източна Азия и Южна Америка.

Барбара Фрай, изпълнителен вицепрезидент за индустриалната автоматизация на Schneider Electric, се спря на последиците от преминаването към икономика, все по-подчинена на доставките, и на това как трансформацията от линеен към кръгов модел на веригата за доставки е от съществено значение за устойчивото бъдеще.

Петер Векесер, изпълнителен вицепрезидент и главен дигитален директор на Schneider Electric, ще очертае перспективите за трансформиращата роля на данните и изкуствения интелект в развитието на бизнес стратегии, които се справят едновременно с най-големите предизвикателства пред индустриите: устойчивостта и декарбонизацията. 

     
Източник: Schneider Electric България

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   СИФ   декарбонизация  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...