Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Atlas Copco представя ново решение за по-голяма енергийна ефективност, рентабилност и свързаност

Основна цел на Atlas Copco е да допринесе за намаляване на въглеродния отпечатък в света, докато гарантира постоянно снабдяване с чист въздух на производството на своите клиенти. Централният контролер Optimizer 4.0 на Atlas Copco може автоматично да управлява въздушните компресори, свързани при по-ниско налягане, като по този начин намалява консумацията на енергия.
 
В контекста на Индустрия 4.0 Atlas Copco създава продукт, който може да събира данни, да съхранява и анализира информация, която може да бъде достъпна в облака и да се използва за допълнително подобряване на съществуващ процес или система. Централният контролер Optimizer 4.0 е идеалното решение за т.нар. "интелигентни фабрики".
 
Функции на Optimizer 4.0:

  • Енергоспестяващ контрол на компресора;
  • Система за управление на сгъстен въздух;
  • Режими на оптимизация за намаляване на консумацията на енергия;
  • Изравняване на работните часове;
  • Намалени разходи за поддръжка;
  • Анализатор на данни;
  • SCADA свързаност.

Сред основните ползи, които носи решението, е повишената енергийна ефективност. Централният контролер Optimizer 4.0 е перфектното допълнение към енергийноефективните компресори Atlas Copco. Множество компресорни инсталации работят с оптимален диапазон на налягане, като се дава приоритет на машините, които ще имат по-ефективна комбинация. Реализира се пълният потенциал за пестене на енергия на VSD (Variable Speed Drive) единици. Този централен контролер регулира VSD, за да се справи с различното търсене, като същевременно избягва машините с фиксирана скорост да изпълняват разтоварен режим, когато е възможно.


 
Интелигентният алгоритъм на Optimizer 4.0 определя оптималната комбинация от машини и дори взима предвид енергията, свързана с пускане и спиране на машините. Тъй като централният контролер е в непрекъсната комуникация с компресорите и познава оперативното поведение на всяка от машините, той осигурява най-висока енергийна ефективност.
 
Освен това той автоматично изключва машините по време на непроизводителност – като нощем, почивни дни и празници, по този начин работното време и разходите за обслужване са допълнително намалени. Ако при работа налягането на системата може да бъде намалено с 1 bar, това води до редуциране със 7% на разходите за електроенергия в допълнение към вече регулираните спестявания на контролера.
 
Optimizer 4.0 е съвместим с ISO50001 като система за управление на енергията за мрежи за сгъстен въздух. Тъй като е оборудван с интелигентни режими на управление и познава състоянията/поведението на компресорите, той ще подобри цялостната обща цена на собствеността на компресорната зала:

  • Най-висока енергийна ефективност: по-ниски текущи разходи;
  • Подобрено управление на поддръжката: по-ниски разходи за поддръжка;
  • Опростена интеграция: по-ниски разходи за инсталиране.
     
Източник: Atlas Copco България

Ключови думи: Atlas Copco   Атлас Копко   Optimizer 4.0   централен контролер   компресори   енергийна ефективност  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...