Industry Info  
Festo
Festo

Нови две компании получиха "зелени карти" за инвестиционни проекти в София - 18.05.2022

18.05.2022   |   Начало»Бизнес
 

На официална церемония в началото на май т.г. кметът на София Йорданка Фандъкова връчи "зелена карта" на Тева Фарма. Компанията развива на територията на столицата Глобален корпоративен център за споделени услуги с много на брой и разнородни функции като информационни технологии, управление на доставките, логистика и транспорт, студио за дизайн, регулаторни дейности, управление на качеството и др. Намеренията са служителите в него, които обслужват пазарите и производствата на Тева в цял свят, да достигнат 400 души. Сертификатът получи изпълнителният директор на Тева Фарма Николай Хаджидончев.

Тева Фарма обръща специално внимание на опазването на околната среда, посочват от компанията. В новата й сграда в София е инсталирана система за управление на осветлението, като то се контролира автоматично от интензитета на дневната светлина, което осигурява и здравословни и безопасни условия на труд. От началото на годината политиката на компанията е променена в посока използване на електрически автомобили.

Това е седмата "зелена карта", връчена на инвеститор в столицата, развиващ екологично чисто производство и залагащ на технологии за опазване на околната среда. Услугата "Зелена карта за административно обслужване" се предоставя от Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ) Invest Sofia от тази година с цел осигуряване на "бърза писта" за индивидуално административно обслужване на инвеститори на територията на Столична община.

През април т.г. "зелена карта" получи Етем Гестамп Алуминиум Екстружънс, която обяви нова инвестиция за 60 млн. евро за построяването на сграда, внедряването на нови технологии и напълно автоматизирано вътрешно логистично решение към производственото си звено в София. 
Стратегията на компанията е фокусирана върху тенденции като електромобилност, по-леки превозни средства и нулеви емисии в подкрепа на глобалната цел за устойчивост и въглероден неутралност.

     
Източник: СОАПИ

Ключови думи: СОАПИ   Invest Sofia   фармацевтична индустрия   автомобилостроене  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...