Industry Info  
Festo
Festo

Община Благоевград представи план за реализация на индустриална зона - 17.05.2022

17.05.2022   |   Начало»Бизнес
 

Кметът на Благоевград Илко Стоянов представи плановете за реализиране на индустриален парк в града. Възможните локации са две – едната е на мястото на старата индустриална зона, а другата в землището на Зелен дол.

Кметът посочи, че предстои Общината да проведе разговори със собствениците на терените в района на старата индустриална зона и да се разработи общ проект. "Иначе казано, ако те са склонни да приемат идеята и да отстъпят отчасти своите терени, ние ще можем да изградим инфраструктурата, в това число и ВиК, на място", поясни Стоянов.

Той подчерта, че площта на частните терени е 160 декара, но може да се обедини със съществуващите предприятия за обособяване на индустриална зона с площ около 350 декара.

Районът край Зелен дол предлага бърз достъп до АМ Струма, като там могат да се обособят 300 декара и да се форматира терен за развитие. "Нашата визия за тази територия е тип "зелена индустриална зона", която ще бъде със специфични правила и норми за строителство с повишени критерии за зелени системи, използване на възобновяема енергия, управление на отпадъците, вкл. нулеви отпадъци", заяви още кметът Стоянов.

"Самият процес ще стартира с изменение на ОУП и ще продължи няколко години, но е важно да се направи първата стъпка", заяви Стоянов.

     
Източник: Община Благоевград

Ключови думи: индустриални зони  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...