Industry Info  
Festo
Festo

Обявиха номинираните за Hermes Award 2022

17.05.2022   |   Бизнес
 

Deutsche Messe обяви кои са трите компании, номинирани в тазгодишното издание на наградата Hermes. Наградата традиционно се връчва по време на Хановерския панаир, който тази година ще се проведе на живо от 30 май до 2 юни.
 
Миналогодишният победител Bosch Rexroth, чийто основен търговски партньор в България е БР Техника, отново е сред номинираните. Тази година вниманието на журито привлече проектът crtlX Core – гъвката и компактна, модулна платформа за управление, базирана на операционната система Linux. Решението улеснява автоматизацията на индустриалните процеси, тъй като използването на стандарти и уеб базирани инженерни решения прави излишно инсталирането на собствен софтуер и така се улеснява програмирането на програмируеми логически контролери (PLC).
 
Harting впечатли журито със своя модулен индустриален конектор Han-Modular Domino, който се състои от два взаимносвързващи се модула. Конекторът пренася захранване, сигнали, данни или сгъстен въздух. Това означава, че за първи път електрически и пневматични системи могат да бъдат включени в един модул, което значително намалява необходимите контакти, инсталационно пространство и тегло. Допълнително се пести и от по-малкото време за сглобяване.
 
Sumitomo Cyclo Drive Германия е номинирана за своето напълно интегрирано задвижване за приложения в роботиката и автоматизацията TUAKA. Новите елементи в него включват редуктор, двигател и драйвер със функции за безопасност. Благодарение на сензорната технология и термалния мениджмънт решението е подходящо за приложения, изискващи висока прецизност в обслужващи роботи и други роботизирани решения, взаимодействащи с хора.
 
Победителят ще бъде обявен на 29 май 2022 г. на официалната церемония по откриването на Хановерския панаир.

     
Източник: Deutsche Messe

Ключови думи: Deutsche Messe   Hannover Messe   Хановерски панаир   Hermes Award   Bosch Rexroth   БР Техника  

Област: Награди  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...