Industry Info  
Festo
Festo

FANUC разширява гамата си SCARA роботи с новия SR-3iA/U - 16.05.2022

16.05.2022   |   Начало»Технологии
 

FANUC пусна нов модел SCARA робот за горен монтаж, който предлага решение на проблема с т.нар. "мъртва зона", с който обикновено се сблъскват стандартните SCARA роботи. При FANUC SR-3iA/U такава просто няма – благодарение на своите характеристики той позволява използване на цялото работно пространство под него, посочват от фирмата.

Новият 4-осен SCARA робот е с товароносимост от 3 кг и обсег от 350 мм. Съотношението тегло/товароносимост е впечатляващо с оглед на това, че роботът тежи едва 27 кг, а може да повдига товари от до 3 кг благодарение на стабилната си ръка, обясняват от FANUC.

Новият FANUC SR-3iA/U използва контролера R-30iB Plus на FANUC, който поддържа интелигентни функции на FANUC като iRVision, iRPickTool, определяне на силата или проследяване на конвейер.

FANUC SR-3iA/U, както и другите SCARA роботи на компанията, използват iRProgrammer – уеб-базиран интерфейс, който позволява лесно и интуитивно програмиране на робота с помощта на таблет или компютър. Моделът е интегриран и със софтуера ROBOGUIDE на FANUC, с който потребителите могат да проектират клетки, системи и операции офлайн.

Благодарение на своите спецификации и дизайн новият SR-3iA/U е изгодна, лесна за конфигуриране алтернатива на по-скъпите делта роботи в приложения за асемблиране, опаковане и обработка, посочват от FANUC.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   SCARA роботи   SR-3iA/U   R-30iB Plus  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...