Industry Info  
Festo
Festo

Бизнесът получи достъп до нов ресурс от 92,6 млн. лв. по програма "Възстановяване" на ФНФ - 11.05.2022

11.05.2022   |   Начало»Бизнес
 

Нов ресурс от 96,2 млн. лв. за осигуряване на ликвидност и средства за нови инвестиции, трансформация и растеж за българските малки и средни предприятия (МСП) обяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер на брифинг, съвместно с представители на Асоциацията на банките в България. 

Средствата са допълнителни по програма "Възстановяване", по линия на REACT-EU, и ще позволят на седемте банки партньори да подкрепят с нови кредити без обезпечение българския бизнес за оборотни средства и за нови инвестиции, предвид инфлацията. Мярката се реализира в партньорство с БАКБ, Банка ДСК, ОББ, Пощенска банка, Райфайзенбанк, Токуда Банк и Уникредит Булбанк.

Финансовият инструмент ще се администрира от Фонда на фондовете (ФНФ) към Министерството на иновациите и растежа (МИР). Българските МСП ще имат значително улеснен достъп до бизнес кредити, възможност за 12-месечен гратисен период по главницата и финансиране без изисквания за материални обезпечения, както и одобрение в съкратени срокове.

До този момент по програма "Възстановяване" със 131,7 млн. лв. по гаранционните инструменти на Фонда са договорени кредити в размер на близо 400 млн. лв., като са подкрепени близо 900 малки и средни компании“, посочи Лорер.

     
Източник: МИР

Ключови думи: МИР   ФНФ   МСП   финансови инструменти  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...