Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricФилкаб
Л-Клас
Последно от новини

13.12.2023   |   Walter Tools разработи нова сплав за инструменти за нарязване на канали


05.12.2023   |   Глобалният пазар на серводвигатели и сервозадвижвания се удвоява за десетилетие


05.12.2023   |   Германският машиностроителен сектор отбелязва сериозен ръст на инвестициите в научни изследвания


05.12.2023   |   Balluff представи иновативна система с радарна технология за детекция в опаковъчния сектор


05.12.2023   |   Конференция за кръговата икономика в строителния сектор предстои в София

CAD PointСПЕЙСКАДАдара ИнженерингАмер Спортс
Festo
Festo

Нови комбинации от шлаухи и съединители от Festo гарантират безопасност в хранително-вкусовата индустрия

С новите шлаухи PUN-H-F и push-in съединителите от закалена стомана NPQR на Festo производителите на храни и опаковъчни машини могат да бъдат спокойни. Комбинацията гарантира пълно съответствие с изискванията за безопасност на храните. Festo предлага и други комбинации от шлаухи и съединители, подходящи за редица приложения с екстремни условия.
 
Новите шлаухи PUN-H-F отговарят на стандартите (EC) 1935/2004 и FDA 21 CFR 177.2600 за приложения в хранително-вкусовата индустрия. Заедно със съединителите NPQR те лесно могат да се използват в хранително-вкусовата и опаковъчната индустрия и особено на места, където може да бъдат в контакт с храни. Устойчивите на прегъване шлаухи не се увреждат под действието на хидролиза и микроби, което ги прави идеални за среди с висока влажност или наличие на вода при температури до 60°C. Вариантът в черен цвят е устойчив на UV лъчите и е подходящ за използване и на открито. Вариантът с "ествествен" цвят пък е подходящ за приложения в среди от газообразен кислород.
 
Push-in съединителите NPQR също съответстват на стандарта (EC) 1935/2004, а материалите отговарят на FDA 21 CFR. Допълнително са сертифицирани и по NSF 169. Голямото разнообразие от варианти, резби и размери ги прави подходящи за много различни приложения. Сглобяването е лесно и се извършва чрез просто пъхване и издърпване на шлаухите. Течовете се предотвратяват чрез здраво закрепен О-пръстен. Дизайнът включва по-малко ръбове, по които биха могли да се трупат замърсявания, като това улеснява почистването.
 
В приложения, при които съединителите са подложени на интензивно нагряване, металните съединители NPQH са перфектният избор. Те също са подходящи за използване с храни, издържат на топлина от до 150°C и могат да понесат високо налягане. Комбинацията от съединители NPQH и стандартни шлаухи PUN-H е подходяща за приложения с храни, отговаря на FDA стандартите и е устойчива на действието на микроби и хидролиза в приложения в хранително-вкусовата промишленост. Шлаухите могат да се маркират с принтер за бърза идентификация, като маркировката е устойчива на почистващи агенти и подходяща за използване с храни.
 
Комбинацията от съединители NPQH и шлаухи PFAN издържа на температури от до 150°C, устойчива е на химикали, отговаря на FDA стандартите и е устойчива на широко разпространените почистващи агенти и смазочни вещества. Класическите шлаухи също така отговарят на стандартите (EC) 1935/2004 и FDA 21 CFR 177.2600. PFAN могат да понесат и действието на агресивни киселини и основи. Пластмасовите шлаухи PFAN се топят при температура от чак 230°C. Монтирани заедно със съединителите от закалена стомана CRQS, те позволяват надеждна доставка на сгъстен въздух от 10 bar при 80°C и от до 6 bar при 150 °C за приложения в хранително-вкусовата индустрия.

 

 

 

 

Фесто ЕООД
1592 София
бул. Христофор Колумб 9
Тел.: ++359 (0)2 / 960 07 12 
Факс: ++359 (0)2 / 960 07 13
E-Mail: festo_bg@festo.com
www.festo.bg

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   PUN-H-F   PFAN   NPQH   NPQR   шлаухи   съединители   хранително-вскусова промишленост  

Fanuc
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Learn Valley
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...