Industry Info  
Festo
Festo

Срокът за кандидатстване в стипендиантската програма "За жените в науката" се удължава до 31 май - 11.05.2022

11.05.2022   |   Начало»Бизнес
 

Жените учени в България имат възможност да се включат до 31 май т.г. в надпреварата за 3 награди от 5000 евро всяка в рамките на 12-ото издание на Националната стипендиантска програма "За жените в науката" на ЮНЕСКО и L’Orеal.

Стипендиите по програмата се отпускат всяка година от 2010 г. насам с цел да подпомогнат изследователската кариера на млади жени учени в България и да мотивират повече млади хора у нас да изберат кариера в тази сфера, чиято роля през последните години за пореден път се оказа ключова за развитието на света.

В това издание на Националната стипендиантска програма "За жените в науката" у нас могат да кандидатстват жени учени на възраст до 35 години от цялата страна. Необходимо е те да са докторанти или вече да са защитили докторска степен, да се занимават с изследвания в сферата на природните науки и да разработят свой иновативен научен проект с потенциално национално или глобално значение.

През изминалите години стипендии по програмата в България получиха 30 жени учени, като общият награден фонд бе 150 000 евро. Всяка година кандидатурите се оценяват от експертно жури, съставено от водещи специалисти от научната гилдия в страната. Победителките за 2022 г. ще бъдат обявени на официална церемония през есента, след която ще получат и стипендиите си, предназначени да подпомогнат тяхната изследователска дейност в България. Една от стипендиантките ще спечели и възможност да се бори за едно от 15-те международни отличия на L'Orеal и ЮНЕСКО по програмата International Rising Talents.

Подробна информация за конкурса е достъпна на официалния сайт на програмата.

     
Източник: M3 Communications Group; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: "За жените в науката"   стипендиантски програми  

Област: Наука  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...