Industry Info  
Festo
Festo

Microchip представя пет нови фамилии 8-битови PIC и AVR микроконтролери - 03.05.2022

03.05.2022   |   Начало»Технологии
 

Microchip обяви пускането на пет нови фамилии PIC и AVR микроконтролери и над 60 нови индивидуални прибори, които улесняват разработката на embedded системи.

Новите продуктови фамилии (AVR DD, PIC16F18076, PIC16F17146, PIC18 Q71 и PIC16F18146) са с повишени процесорни ресурси и възможност да комуникират по-лесно с други чипове и аналогови периферни компоненти, които са лесно конфигурируеми и не налагат промени върху печатната платка. Те съчетават функцоналности, подобни на тези, предлагани от ASIC компонентите, с опростена разработка, като разширяват традиционните възможности на микроконтролерите и им позволяват да бъдат конфигурирани като интелигентни периферни чипове. Интелигентните периферни блокове като софтуерно управляваният операционен усилвател във фамилията PIC16F171, многонапреженовият I/O (MVIO) и аналогово-цифровият преобразувател с изчислителни възможности (ADCC) добавят стойност към приложения, в които иначе не биха били използвани традиционни микроконтролери.

Новите 8-битови микроконтролери на Microchip посрещат различни предизвикателства при системното проектиране, включително поддръжка на множество напрежения в системи, които включват чипове, използващи различни захранващи напрежения (например свързване на 5-волтов микроконтролер към 1,8-волтов сензор). MVIO периферията във фамилията AVR DD позволява един порт на микроконтролера да работи в диапазон на напрежението, различен от останалата част от микроконтролера, което елиминира необходимостта от допълнителни външни компоненти.

Независимите от ядрото периферни блокове (CIP), налични в PIC и AVR, могат да бъдат програмирани с MPLAB Code Configurator (MCC), за да бъдат лесно свързани, образувайки схеми за хардуерна обработка, подобряващи скоростта и времето за реакция в цялата система. Това прави възможно създаването на персонализирани периферни компоненти, като така се елиминират софтуерните цикли на обработка. Например WS2812 LED матрица, която изисква собствена тактова честота за коректно функциониране, може да се управлява лесно чрез конфигуриране на периферен блок, състоящ се от ШИМ (PWM), SPI интерфейс и конфигурируема логическа клетка (CLC).

"PIC и AVR микроконтролерите са невероятно популярни, защото са проектирани да отговарят на изискванията на нашите клиенти за настоящи, както и за бъдещи приложения. Изградили сме и стабилна верига за доставки на 8-битови PIC и AVR продукти, по-голямата част от които се произвеждат в предприятия, собственост на Microchip. Това ни позволява да контролираме производствения процес чрез методи, които не са често срещани в бранша", обясни Грег Робинсън, маркетинг вицепрезидент в Microchip.

Портфолиото от 8-битови микроконтролери на Microchip е съвместимо по изводи, което позволява избор на PIC или AVR продукт по желание, когато е необходима повече производителност или когато клиентът иска да минимизира изискванията за проектиране.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   микроконтролери   PIC   AVR  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...