Industry Info  
Festo
Festo

Инженери на MIT използват изкуствен интелект за моделиране на морските вълни

03.05.2022   |   Технологии
 

Инженери на Масачузетския технологичен институт (MIT) откриха нов начин за моделиране на разбиващите се вълни.

Екипът използва машинно самообучение и данни от експериментални резервоари за генериране на вълни, за да преобразува уравнения, които традиционно са били използвани за прогнозиране на поведението на вълните. Инженерите обикновено разчитат на такива уравнения, за да им помогнат в проектирането на устойчиви платформи и структури, но досега уравненията не са били в състояние да уловят сложния модел на разбиването на вълните.

Актуализираният модел на MIT дава по-точни прогнози за това как и в кой момент се разбиват вълните. Моделът оценява по-точно от конвенционалните уравнения наклонa на вълната точно преди разбиване, както и нейната енергия и честота след разбиване.

Резултатите от изследването ще помогнат на учените да разберат как една разбиваща се вълна влияе на водата около нея. Също така биха могли да се подобрят прогнозите за това как океанът взаимодейства с атмосферата. Наличието на по-добри оценки за това как се разбиват вълните може да помогне на учените да предскажат колко въглероден диоксид и други атмосферни газове може да абсорбира океанът.

"Чрез разбиването на вълните в океанската вода постъпва въздух. Може да звучи като дребна подробност, но ако умножите ефекта му върху площта на целия океан, разбиването на вълните започва да става фундаментално важно за прогнозирането на климата", коментира авторът на изследването Темис Сапсис, доцент по механика на океанските води.

     
Източник: MIT

Ключови думи: MIT   изкуствен интелект  

Област: Автоматизация  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА
на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...