Industry Info  
Festo
Festo

FANUC разширява гамата роботи R-2000 с прецизен модел с голяма товароносимост - 03.05.2022

03.05.2022   |   Начало»Бизнес
 

FANUC разшири серията роботи R-2000 с нов 6-осен модел за прецизни приложения като директна механична обработка на детайли. Новият R-2000iC/190S е с товароносимост от 190 кг и работен обсег от 2040 мм.

Прецизността му е резултат от внимателно калибриране и използването на технологията FANUC iRCalibration Signature. "Допълнителните сензори спомагат за компенсиране на изкривяванията, предизвикани в резултат на работния процес, като по този начин R-2000iC/190S постига отлична точност. Устойчивата конструкция допълнително помага да се повиши стабилността и минимизират неточностите дори в приложения, включващи висока скорост", поясняват от FANUC.

Възможните приложения на новия R-2000iC/190S включват фрезоване на призматични детайли, като режещият инструмент се монтира на китката на робота. За разлика от повечето роботи, които са подходящи за фрезоване само на материали като пластмаси и смоли, с новия R-2000iC/190S е възможна обработката и на материали като алуминий и дърво.

"Новият R-2000iC/190S е високоефективен, интелигентен и надежден. Оборудван e с типични за FANUC решения за подобряване на производителността като машинно зрение. Роботът поддържа най-новия контролер R-30iB Plus в допълнение към конвенционалния пулт за управление iPendant", посочват от компанията.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   R-2000   роботи   обработка на детайли   iPendant   FANUC iRCalibration Signature  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...