Industry Info  
Festo
Festo

Уебинари, е-събития и обучения за индустрия през МАЙ 2022 г.

03.05.2022   |   НОВО!
 
МАЙ 2022 г.

 

Уебинари, е-събития и обучения за индустрия през МАЙ 2022 г.

 

 

Хибридна конференция с B2B срещи GreenTech Days 2022

Кога: от 10 до 11 май 2022 г.
Организатор: Advantage Austria, Enterprise Europe Network Austria
Регистрация за участиелинк
За събитието: Сред акцентите ще бъдат технологиите за рециклиране, кръговата икономика, устойчивото управление на водите, устойчивото производство на енергия, съхранението на енергия, нови енергийни решения, енергийноефективни сгради, решения за зелено строителство, строителни материали, архитектура и градоустройство и др.
Повече информация: публикация за събитието

 

Онлайн диалог между заинтересованите страни в областта на енергетиката с представител на Генерална дирекция "Енергетика" на Европейската комисия

Кога: 10 май 2022 г., 10:30-12:00 ч.
Организатор: Представителство на Европейската комисия в България
Регистрация за участиелинк
За събитието: Експерт на Европейската комисия от Брюксел ще проведе отворена дискусия с участниците в събитието относно актуалното законодателно развитие на Европейския съюз в областта на енергетиката. Сред акцентите ще бъдат справедливият преход и декарбонизацията, част от законодателния пакет за Европейския зелен пакт.

 

Уебинар на тема "Депозитна система за опаковки от напитки – намаляване на отпадъците и развитие на кръгова икономика"

Кога: 11 май 2022 г., 10:00 ч.
Организатор: RELOOP EUROPE, НСОРБ и АСЕКОБ
Регистрация за участиелинк
За събитието: Целта на събитието е да покаже как са организирани и какви успехи постигат депозитните системи за опаковки от напитки в Европа и защо и как в България трябва да се въведе такава система.

 

Онлайн среща на тема "Възстановяване на търговско-икономическите отношения между България и Кипър след пандемията от COVID-19"

Кога: 11 май 2022 г., 11:00 ч.
Организатор: БТПП и КТПП
Регистрация за участиелинк
За събитието: Целта на събитието е да представи актуалната икономическа обстановка в двете страни, както и възможностите за сътрудничество на бизнеса от България и Кипър. Акцент ще бъде поставен върху потенциални сектори за развитие и начини за засилване на сътрудничеството след пандемията от COVID-19. Участието е безплатно. Работният език ще бъде английски.

 

Уебинар на тема "Как третирането на отпадъчните води може да допринесе за смекчаване на енергийната криза в Дунавския регион"

Кога: 11 май 2022 г., 14:20 ч.
Организатор: Световната банка и IAWD
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще се фокусира върху ползите от оптимизирането на енергийното потребление и производство в съоръженията за третиране на отпадъчни води. Ще бъдат дадени и конкретни примери за добри практики в сектора.

 

Уебинар на тема "Безкраен живот на металите в строителството"

Кога: 11 май 2022 г., 16:00 ч.
Организатор: EDA
Регистрация за участиелинк
За събитието: Основната цел на безплатния уебинар е да насърчи кръговия модел на използване на металите в строителството. Експерти от индустрията ще представят конкретни примери за рециклиране или повторна употреба на различни метали като мед, алуминий и галванизирана стомана.

 

Уебинар на тема "Нови възможности и предизвикателства при повторното използване на отпадъчни води"

Кога: 12 май 2022 г.
Организатор: IAWD
Регистрация за участиелинк
За събитието: Уебинарът ще се проведе в рамките на международното изложение IFAT 2022 и ще представи иновативни решения за повторно използване на водата, както и нови възможности и предизвикателства, възникващи в резултат на новото европейско законодателство в областта на повторното използване на водите.
Повече информация: публикация за събитието

 

Уебинар на тема "Интернационализация на дигиталната трансформация - Тайван - ЕС"

Кога: 12 май 2022 г.; 11:00 ч.
Организатор: Клъстер София град на знанието и ITRI
Регистрация за участиелинк
За събитието: Целта на уебинара е да предостави възможност на компании от Европа и Тайван да представят своите бизнес профили и стратегии за изследвания и разработки в контекста на интелигентната индустрия. По време на уебинара ще се дискутират начини за справяне с предизвикателствата на отворените иновации, включително в контекста на правителствените политики на Еевропейския съюз и дигиталната трансформация.
Повече информация: публикация за събитието

 

Уебинар на тема "Водород: Космическа индустрия и авиация"

Кога: 13 май 2022 г.; 16:30 ч.
Организатор: H2 View, ZeroAvia
Регистрация за участиелинк
За събитието: Водородът се смята за едно от най-вълнуващите и обещаващи горива а транспортната индустрия на бъдещето и уебинарът ще се фокусира именно върху бъдещата му роля в космическата индустрия и авиацията с акцент върху предизвикателствата и възможностите.

 

Уебинар на тема "Лесно проектиране на антени за безжични устройства"

Кога: 17 май 2022 г.
Организатор: TTI
Регистрация за участиелинк
За събитието: Сред акцентите ще бъдат проектирането на множество антени в едно устройство, ефектът от размера на замасяващото поле на платката върху характеристиките на антената, превключване на обхватите за LTE и NB-IoT приложения, настройка на антената и новости при Wi-Fi и BLE модулите.
Повече информация: публикация за събитието

 

Онлайн курс Revit за ОВК

Кога: от 17 до 20 май 2022 г.
Организатор: КАД Пойнт
Регистрация за участиелинк
За събитието: По време на базовия курс по Revit за ВиК проектантите ще научат как бързо да изграждат тримерен модел, да привързват архитектурен и конструктивен модел, да анализират модела, да създават собствени елементи и да извличат проектна документация.

 

Уебкаст на тема "Открийте умната система за електроразпределение от Rittal - RiLine60"

Кога: 19 май 2022 г., 10:30 ч.
Организатор: Rittal България
Регистрация за участиелинк
За събитието: Водещият на уебкаста Александър Георгиев, търговски мениджър в Rittal България, ще представи в детайли шинната система RiLine60 и начините за нейното бързо конфигуриране с помощта на софтуера Power Engineering от Rittal.

 

Уебинар на тема "Индустриална дигитализация – Машинна автоматизация"

Кога: 19 май 2022 г.; 14:00 ч.
Организатор: Schneider Electric
Регистрация за участиелинк
За събитието: Сред темите на уебинара ще бъдат начините за увеличаване на времето на работа на машините, за намаляване на разходите и за преминаване от обикновен мониторинг към прогнозна поддръжка. Програмата включва и виртуална обиколка на умната фабрика на Schneider Electric.
Повече информация: публикация за събитието

 

Онлайн конференция The Furniture Day 2022

Кога: 19 май 2022 г.
Организатор: Европейска конфедерация на производителите на мебели
Регистрация за участиелинк
За събитието: Производители и търговци на мебели, както и доставчиците в мебелната индустрия ще обсъдят въздействието на пандемията от COVID-19 и двойния преход – устойчивост и дигитализация. Сред акцентите ще бъдат основните тенденции, засягащи европейския мебелен сектор, и възможностите за индустрията да остане конкурентоспособна при двойния преход в посока на устойчивост и дигитализация.

 

Cantoni Online Open Days

Кога: от 30 май до 2 юни 2022 г.
Организатор: Cantoni Group
Регистрация за участиелинк
За събитието: Екипът на Cantoni Group ще отговаря на въпроси за дейността на компанията, за предлаганите от нея продукти и услуги. Работният език ще бъде английски.
Повече информация: Публикация за събитието

 

Онлайн курс Rhino за моделиране

Кога: от 31 май до 3 юни 2022 г.
Организатор: КАД Пойнт
Регистрация за участиелинк
За събитието: Курсът е насочен към усвояване на основните техники за изграждане на тримерни модели на различни по сложност детайли. Участниците преминават през серия от упражнения, чрез които да свикнат с интерфейса и функционалността на Rhino, както и да създават тримерни модели от чертежи или от реалния свят.

 

 

     
Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от НОВО!

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...