Industry Info  
Festo
Festo

Заводът на Next.e.Go в Ловеч ще произвежда достъпни електромобили за масовия потребител - 29.04.2022

29.04.2022   |   Начало»Бизнес
 

Наскоро проектът на Next.e.Go България за иновативен завод за електромобили в Ловеч бе отличен от Българската агенция за инвестиции (БАИ) със статуетка "Златен бик" и почетна грамота за "Инвестиция на зелено". "Все още сме в началото на пътя, който трябва да извървим, а той няма да е никак прост и лесен, затова приемаме наградата по-скоро като отговорност, отколкото като оценка и признание", коментира в интервю за сп. Инженеринг ревю арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Next.e.Go България и Аутомотив Клъстер България.

"Макар за България това да е един от най-големите и амбициозни инвестиционни проекти до момента, спрямо европейското ниво на развитие на автомобилната индустрия, той представлява един нормален по мащаб проект. Това се дължи на обстоятелството, че в България автомобилната индустрия започна своето развитие много по-късно и съответно по-късно достигна до етап, в който да могат да се реализират такъв тип проекти, в сравнение с други страни", отбелязва арх. Станиславов.

Според него важна предпоставка за привличане на чуждестранни инвеститори в сектора е, че в България има много добре изградена екосистема от компании доставчици и поддоставчици за автомобилостроенето. "На второ място е наличието на добри инженерни специалисти при нас, в сравнение с други държави, където потенциалът вече е изчерпан. За позициите, които се откриват в Next.e.Go, вече са постъпили над 300 кандидатури от хора, които учат и живеят в чужбина и искат да се завърнат в България", споделя още арх. Станиславов.

Още за потенциала на страната да привлича чужди инвеститори и за реализацията на амбициозните планове на Next.e.Go в България можете да прочете в пълната версия на интервюто тук.

     
Източник: TLL Media; Снимка: Next.e.Go България

Ключови думи: Next.e.Go   автомобилна индустрия   БАИ  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...