Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricЦИЕС
Л-Клас
Последно от новини

04.10.2023   |   Universal Robots и Konica Minolta представят решения за Индустрия 5.0 на събитие в Пловдив


02.10.2023   |   ЗОРА откри нова логистична база за 30 млн. лв. в Индустриален парк София – Божурище


02.10.2023   |   Над 1000 изложители от 45 държави вече са заявили участие в drupa 2024


02.10.2023   |   Weidmueller представи нова серия универсални релета с ултракомпактен дизайн


02.10.2023   |   Новости при задвижванията за пакетиращата индустрия представят на Industrial Tech Forum от Шнайдер Електрик България

CAD PointСПЕЙСКАДАдара ИнженерингАмер Спортс
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Atlas Copco пуска първия в света контролер за компресор с мобилно приложение

Новият и изцяло разработен от Atlas Copco Elektronikon NanoTM е първият в света контролер за компресор, който работи с мобилно приложение. Това означава, че потребителите могат да наблюдават своя компресор Atlas Copco G от всяка точка на света и да го управляват дистанционно с помощта на приложението Atlas Copco SMARTLINK. Благодарение на въздушните актуализации на Nano G 15L-22 на Atlas Copco е първият компресор, който се подобрява с времето. При наличие на нови функции те ще бъдат изпращани автоматично и сигурно до всички наноконтролирани компресори.
 
Nano допълва гамата Atlas Copco Elektronikon, която включва също Swipe от средния клас и Touch от най-висок клас. Въпреки че Nano е най-малкият от трите, той предлага пълното изживяване на Elektronikon с първокласна конструкция и интуитивен, ненатоварен екран. Той също така идва с множество разширени функции, като например енергоспестяващия DSS (отложено второ спиране), който спира електромотора на компресора, когато е възможно.
 
Контролерът ще бъде включен в цялата гама ротационни винтови компресори от G серията на Atlas Copco. Първият компресор с Nano контролер е G 15L-22.


 
Благодарение на Wi-Fi и кабелната свързаност на Elektronikon Nano потребителите могат лесно да наблюдават своя Atlas Copco G компресор с помощта на приложението SMARTLINK на своите мобилни устройства. С един бърз поглед те могат да проверят най-важните показатели за производителност на уреда – налягане, температура, работни часове и режим на работа.
 
Използвайки Bluetooth връзката на своя смартфон или таблет, клиентите могат дори да управляват устройството, за да го включат/изключат, да задават таймер на компресора и да подобрят неговата ефективност. Те могат също да стартират програма за откриване на течове, за да гарантират, че компресорът им работи оптимално.


За по-голямо спокойствие SMARTLINK изпраща известия в реално време, информирайки потребителите за предупреждения и изключване на машината.
 
"Може да се каже, че Elektronikon Nano прави нашите компресори G надеждни за бъдещето. Това е крайъгълен камък в развитието на компресорите", каза Ян Вансвивелт, продуктов мениджър в подразделението на Atlas Copco Industrial Air. "Ние винаги работим върху нови функции и технологии, които правят нашите компресори още по-надеждни и още по-ефективни. Благодарение на Nano дори клиентите, които вече притежават G, няма да пропуснат тези иновации".
 
Всички функции на Nano са безплатни за използване от клиентите. Те се нуждаят само от Wi-Fi/кабелна връзка и Bluetooth функционалност. Приложението SMARTLINK е достъпно за изтегляне от Apple App Store и Google Play.

     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   Атлас Копко   Elektronikon Nano   Atlas Copco SMARTLINK   G 15L-22   компресори  

Fanuc
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Transfer Multisort Electronik
Industrial Tech Forum 2023
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...