Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Atlas Copco пуска първия в света контролер за компресор с мобилно приложение

26.04.2022
 

Новият и изцяло разработен от Atlas Copco Elektronikon NanoTM е първият в света контролер за компресор, който работи с мобилно приложение. Това означава, че потребителите могат да наблюдават своя компресор Atlas Copco G от всяка точка на света и да го управляват дистанционно с помощта на приложението Atlas Copco SMARTLINK. Благодарение на въздушните актуализации на Nano G 15L-22 на Atlas Copco е първият компресор, който се подобрява с времето. При наличие на нови функции те ще бъдат изпращани автоматично и сигурно до всички наноконтролирани компресори.
 
Nano допълва гамата Atlas Copco Elektronikon, която включва също Swipe от средния клас и Touch от най-висок клас. Въпреки че Nano е най-малкият от трите, той предлага пълното изживяване на Elektronikon с първокласна конструкция и интуитивен, ненатоварен екран. Той също така идва с множество разширени функции, като например енергоспестяващия DSS (отложено второ спиране), който спира електромотора на компресора, когато е възможно.
 
Контролерът ще бъде включен в цялата гама ротационни винтови компресори от G серията на Atlas Copco. Първият компресор с Nano контролер е G 15L-22.


 
Благодарение на Wi-Fi и кабелната свързаност на Elektronikon Nano потребителите могат лесно да наблюдават своя Atlas Copco G компресор с помощта на приложението SMARTLINK на своите мобилни устройства. С един бърз поглед те могат да проверят най-важните показатели за производителност на уреда – налягане, температура, работни часове и режим на работа.
 
Използвайки Bluetooth връзката на своя смартфон или таблет, клиентите могат дори да управляват устройството, за да го включат/изключат, да задават таймер на компресора и да подобрят неговата ефективност. Те могат също да стартират програма за откриване на течове, за да гарантират, че компресорът им работи оптимално.


За по-голямо спокойствие SMARTLINK изпраща известия в реално време, информирайки потребителите за предупреждения и изключване на машината.
 
"Може да се каже, че Elektronikon Nano прави нашите компресори G надеждни за бъдещето. Това е крайъгълен камък в развитието на компресорите", каза Ян Вансвивелт, продуктов мениджър в подразделението на Atlas Copco Industrial Air. "Ние винаги работим върху нови функции и технологии, които правят нашите компресори още по-надеждни и още по-ефективни. Благодарение на Nano дори клиентите, които вече притежават G, няма да пропуснат тези иновации".
 
Всички функции на Nano са безплатни за използване от клиентите. Те се нуждаят само от Wi-Fi/кабелна връзка и Bluetooth функционалност. Приложението SMARTLINK е достъпно за изтегляне от Apple App Store и Google Play.

     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   Атлас Копко   Elektronikon Nano   Atlas Copco SMARTLINK   G 15L-22   компресори  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...