Industry Info  
Festo
Festo

Нови проекти за общо 30,5 млн. лв. получиха сертификати за инвестиции по ЗНИ

21.04.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер връчи четири сертификата, издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), на проекти на обща стойност 30,5 млн. лв. Два от проектите са клас "А", а другите два – клас "Б".

Ролпласт Груп получи сертификат клас "А" за проект на стойност 18 200 000 лв. за разширяване на производствената база на компанията в Костинброд и София. Инвестицията ще разкрие 30 нови работни места.

Сертификат за инвестиция клас "А" получи също Марели Системс за инвестиционния проект за увеличаване на обема на производство на камини, разширяване на производствената гама чрез започване на производство на термопомпи въздух-вода за отопление и охлаждане и конвектори за отопление и охлаждане в Симитли. Проектът е на стойност 5 059 000 лв. и предвижда разкриването на 115 нови работни места.

Сертификат за инвестиция клас "Б" беше връчен на Смарт Органик за проекта на стойност 5 000 000 лв. за изграждане на производствена и складова база за био храни в община Божурище. Планира се разкриването на 15 нови работни места.

Сертификат за инвестиция клас "Б" получи и Шипка 99 за инвестиционния проект за модернизиране на предприятието в Първомай чрез инвестиции в оборудване за пакетиране и опаковане на произвежданите продукти и допълнително производствено оборудване. Размерът на инвестицията е 2 172 000 лв. и ще бъдат разкрити 10 нови работни места.

"В процес на сертифициране до седмици са още пет проекта с общ размер на инвестициите 101 млн. лв., които ще разкрият нови 1200 работни места", обяви на церемонията по връчването на сертификатите министър Лорер.

     
Източник: МИР

Ключови думи: МИР   ЗНИ   ОВК   хранително-вкусова промишленост  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...