Industry Info  
Festo
Festo

ИАНМСП ще си сътрудничи с EIT Manufacturing за насърчаване на технологичния трансфер в индустрията - 20.04.2022

20.04.2022   |   Начало»Бизнес
 

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) ще си сътрудничи активно с Европейския институт за иновации и технологии (EIT) и в частност с мрежата за иновации и знания EIT Manufacturing за информиране на бизнеса относно възможностите за финансиране, развитие на зелената и кръгова икономика и технологичния трансфер. Това стана ясно след среща на изпълнителните директори на ИАНМСП и EIT Manufacturing Бойко Таков и Клаус Беетс в София. На срещата присъства и изпълнителният директор на Cleantech Bulgaria – официален партньор на EIT.

ИАНМСП като българската институция в пряк и постоянен контакт с малките и средни компании в страната може активно да промотира инициативите и програмите на EIT Manufacturing, сред които и годишната покана за финансиране на проекти за иновативни решения в производството с цел подпомагане на прехода на индустрията към зелено, дигитално и конкурентно бъдеще, посочват от Агенцията. Оперативният бюджет на инициативата е приблизително 400 млн. евро до 2026 г.

Освен информационна обмяна ръководителите на двете организации обсъдиха още възможностите за организиране на съвместни събития и инициативи, насочени към българските МСП, като Беетс информира Таков, че в момента EIT Manufacturing работи по отварянето на регионален офис в Гърция, който значително ще подобри комуникацията на Мрежата с редица организации на Балканите.

"Щастливи сме, че ще работим активно с EIT Manufacturing, защото Мрежата има изключително ноу-хау в областта на технологичния трансфер, развитието на иновации и зелени технологии и много други, от които българските МСП могат да се възползват", коментира изпълнителният директор на ИАНМСП.

     
Източник: ИАНМСП

Ключови думи: ИАНМСП   EIT   EIT Manufacturing   кръгова икономика  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...