Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

FANUC произведе 5-милионното CNC управление

FANUC постави нов рекорд – с производството на своето 5-милионно CNC управление компанията отново затвърди позицията си на пазарен лидер в областта на индустриалната автоматизация. "Дължим този успех на натрупаните през годините препоръки и съдействието от страна на нашите клиенти и партньори, които са както машиностроителни компании, така и потребители", споделя Кенджи Ямагучи, президент и изпълнителен директор на FANUC Corporation.

ЦПУ е абревиатура на цифрово програмно управление. Предшественикът му – кинематичното програмно управление (NC control), е разработено през 40-те и 50-те години на 20 век. Като новатор в индустрията FANUC е първата японска частна компания, която произвежда NC управление през 1956 г., изпреварвайки повечето си международни конкуренти. Няколко години по-късно е създаден електрохидравличният импулсен двигател, който заляга в основата на висококачествената сервотехнология на FANUC.

В началото на 1964 г. компанията успешно преминава от NC към CNC технология с FANUC 250. По-нататъшното развитие на технологията води до пускането през 1976 г. на компактното FANUC System 5, използващо микропроцесор с един чип, с помощта на който ЦПУ технологията постига истински пробив в световен мащаб. Днес FANUC има производствен капацитет от 36 500 CNC управления на месец, а моделите от най-новите серии FS 30i/31i/32iB Plus и FS0i-F Plus предлагат най-съвременни CNC и сервотехнологии, както и множество функции, базирани на изкуствен интелект.

"С помощта на изкуствения интелект CNC технологията става по-ефективна, подобряват се работните цикли на машините и качеството на продукцията", заявява Шиничи Танзава, президент и главен изпълнителен директор на FANUC Europe. Фокусът е и върху удобството за потребителя. Специален компютърен софтуер (CNC GUIDE) помага на конструкторите на машини при виртуалното проектиране, симулации и тестване на "дигиталния двойник" на тяхната машина. Софтуерът се използва и за обучение по програмиране на CNC управления.

"За нас специалните изисквания на европейските потребители имат все по-важна роля", добавя Танзава. През 2017 г. компанията откри европейски развоен център в германското подразделение в Нойхаузен, близо до Щутгарт. За целите на неговото разширяване, съвместно с разширяването на услугата за техническа поддръжка в Европа, компанията изгражда в Нойхаузен технически център с площ от около 6000 кв. м. Съоръжението, което ще струва над 20 млн. евро, ще бъде пуснато в експлоатация през 2023 г.

FANUC инвестира и в други локации. За период от дванадесет месеца, считано към края на март 2022 г., компанията инвестира около 130 млн. евро в съоръжения в Европа, за да подобри техническата поддръжка, обученията и обслужването на европейските си клиенти. Освен това FANUC Europe закупи наетия преди това от нея склад и дистрибуционен център в Контерн в Люксембург, за да намали сроковете на доставка за европейските клиенти. Допълнителни инвестиции са планирани и за следващите години. "Бързо разширяваме присъствието си в почти всички европейски страни, за да удовлетворим нуждите на нашите настоящи и бъдещи клиенти", посочва г-н Танзава.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   CNC   ЦПУ   машини   изкуствен интелект  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...