Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Atlas Copco представи най-ефективния си и устойчив компресор досега

Atlas Copco представи ново поколение от своите VSD компресори. С възможност за икономии на енергия от 60%, GA VSDS е най-енергийно-ефективният, устойчив компресор, създаван от компанията. Благодарение на интелигентни функции той може да адаптира и оптимизира работата си спрямо нуждите на всеки клиент, посочват от фирмата.
 
GA VSDS е третото поколение компресори с променлив капацитет на Atlas Copco (VSD), като постига внушителните икономии на енергия от 60%. "Свикнали сме с големи числа, когато става въпрос за VSD, но тези 60% са важна бариера за преодоляване. GA VSDS е просто най-ефективният ротационен винтов компресор, създаван някога. Неговото въздействие върху енергийните разходи и отпечатъка върху околната среда на нашите клиенти ще бъде огромно", казва Ян Вансвивелт, продуктов мениджър за VSDS в подразделението на Atlas Copco Industrial Air.


 
Благодарение на високата енергийна ефективност GA VSDS е най-устойчивият компресор, наличен на пазара днес, посочват от Atlas Copco. Германска логистична компания, която тества GA 37 VSDS през последните няколко месеца, смята, че ще може да намали емисиите на CO2 от компресора с 60 т годишно.
 
Устойчивостта е водещ принцип и при проектирането на GA VSDS. В допълнение към минималния брой компоненти, това е първият компресор, който разполага с IE5 синхронен електромотор с феритен ротор, тъй като не разчита на редкоземни материали, отбелязват от Atlas Cocpo.

GA VSDS е мощен компресор с 21% по-висок Free Air Delivery (FAD) капацитет в сравнение с компресорите с фиксирана скорост. "С VSDS клиентите могат да спестят от инвестиции и оперативни разходи", казва Ян Вансвивелт.
 
GA VSDS се предлага с функции за свързване като усъвършенстван контролер Elektronikon Touch, управление на множество компресори EQ2i (стандартно вградено), дистанционно наблюдение и анализ SMARTLINK и интеграция на OPC UA за свързани производствени среди.
 
GA 22-37 VSDS не изисква инсталиране в специално компресорно помещение благодарение на нивата на шум от 63 dB. Може да се монтира на производствения етаж, като с вертикалния си компактен дизайн заема много малко място.
 
Новият GA VSDS е наличен за поръчки в цял свят най-напред в диапазона 22 – 37 kW.

     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   Атлас Копко   компресори   GA VSDS  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...