Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Глобалният пазар на подово отопление през 2022 г. се оценява на 4,8 млрд. долара

18.04.2022   |   Бизнес
 

Глобалният пазар на подово отопление се оценява на 4,8 млрд. долара за 2022 г. и се прогнозира да достигне 7 млрд. долара до 2027 г. с очакван годишен темп на растеж от 7,6%. Това сочи доклад на Markets and Markets, компания за пазарни проучвания и анализи на малки и средни предприятия.
 
В доклада е посочено, че растежът на пазара на подово отопление се движи от нарастващото търсене на рентабилни решения за отопление, държавна подкрепа и стимули за избор на решения за подово отопление, строги строителни норми и високо ниво на комфорт и гъвкавост.
 
Според експертите на Markets and Markets опасенията за негативното въздействие върху околната среда и нарастващият брой стандарти за енергийна ефективност вероятно ще подхранват растежа на пазара. Те отбелязват, че разпространението на пандемията от COVID-19 се е отразило неблагоприятно на фирмите, предлагащи системи за подово отопление и техните компоненти, поради блокиране на международните граници, неработещи канали за разпространение и различни предпазни мерки, предприети за общественото здраве и безопасност. Компаниите са отчели отрицателно въздействие на пандемията през първите две тримесечия на 2020 г. Въпреки това пазарът започна да се възстановява през втората половина на 2020 г., като до нивото преди COVID-19 успя да достигне през 2021 г.

     
Източник: Markets and Markets; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: подово отопление  

Област: ОВК  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...