Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

3D сканирането с впечатляващи резултати и в медицината, криминалистиката, изкуството и дизайна

Независимо дали сте индустриален инженер, който търси мощно решение за обратно инженерство или сте ортопед, който търси ефективен метод за създаване на протези, съобразени с анатомията на пациента, 3D сканирането е ключът към вашия успех.
 
Успешната интеграция на технологията на 3D сканиране в работния процес дава впечатляващи резултати в най-различни сфери, включително в медицината, криминалистиката, археологията и опазване на националното богатство, изкуството и дизайна.
 
Здравеопазване
 
Това е една от индустриите, в които ползите от 3D сканирането, са най-осезаеми. Скоростта на снемане на необходимите данни, прецизността на данните и безопасността на употреба (сканирането е безконтактна, неинванзивна технология) позволяват на медици по целия свят да помагат по-бързо и по-ефективно на своите пациенти. С помощта на 3D скенер лекарите днес могат без никакво усилие да направят цялостно сканиране на анатомията на пациента, да проследят и планират резултати от дадено лечение и да сравняват данни преди и след оперативна намеса.
 
Създаването на персонализирани протези става съвсем достъпно с 3D технологиите. Нужните данни се сканират с 3D скенер, обработват се в специализиран софтуер и се изпращат до производител за направата на необходимата протеза, която е изцяло съобразена с анатомичните особености на конкретния пациент.
 
Криминалистика
 
3D технологиите стават все по-популярни сред криминалистите заради преносимостта и прецизността на уредите. Използват се при снемането на улики от полиция, застрахователи и дори съдебни изпълнители. При това те работят еднакво лесно и на закрито, и на открито, дори при директна слънчева светлина. Интересно приложение е и дигитализирането и възстановяването на улики за симулации на разследвания случай.
 
Опазване на културното наследство, изкуство и дизайн
 
Историята оживява благодарение на 3D технологията. От дигитализирането на артефакти, през реконструкцията им, базирана на сканирани части, до създаването на цели виртуални музеи, 3D сканирането променя радикално начина, по който се съхранява, излага и изучава националното културно наследство.
 
Разработчици на видео игри и виртуални реалности, скулптори, сценографи, архитекти и графични дизайнери са само част от професионалистите, които използват 3D сканирането, за да внесат магия в света на изкуството. Приложенията са многобройни – от създаване на изключително реалистични визуални ефекти в киното до пресъздаване на виртуални близнаци за нови VR приложения, 3D сканирането трансформира действителността през възможностите на технологията.
 
B2N предлага разнообразие от 3D скенери наред с услуга за 3D сканиране. През месец април фирмата открива възможност за безплатна демонстрация на 3D скенери, за да представи ползите от устройствата в бизнеса и как приложенията им като инспекция и контрол на качеството или производство на резервни части могат да се интегрират към конкретен бизнес. Ако искате да се възползвате от предложението, изпратете на имейл info@b2ntrade.bg информация за своя бизнес и продукция. Специалистите на B2N ще прегледат внесените заявки и ще подберат желаещи, с които ще се свържат обратно за демонстрация.

 

 

 

 

B2N Ltd Bulgaria
1700 София
бул. Д-р Г. М. Димитров 95
Тел.: +359 896 950 930; +359 877 249 094
E-mail: info@b2n.bg
https://b2n.bg/

 

     
Източник: B2N

Ключови думи: B2N   3D скенери   3D сканиране   услуга за 3D сканиране  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...