Industry Info  
Festo
Festo

Връчиха Годишните награди за отговорен бизнес за 2021 г. - 08.04.2022

08.04.2022   |   Начало»Събитията
 

На официална церемония в София на 5 април 2022 г. Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) обяви победителите в своите Годишни награди за отговорен бизнес 2021. Над 100 инициативи с кауза се състезаваха в седемте категории на националния конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие, който се проведе за 19-ата година под мотото "Дай добър пример".

Целта на БФБЛ като организатор на конкурса е да отличи шампионите в корпоративната социална отговорност и да популяризира приноса на частния сектор към изграждането на справедлива социална среда и устойчиво бъдеще. Наградите са отворени за всички бизнеси в страната независимо от големина, сектор и членство във Форума.

Престижните отличия в отделните категории бяха връчени от министър-председателя Кирил Петков, министъра на околната среда и водите Борислав Сандов, заместник-кмета на Столична община Дончо Барбалов, министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер, министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков, и посланика на Великобритания в България Н.Пр. д-р Роб Диксън. Гости на събитието бяха висши мениджъри на компании членове на БФБЛ, компании, участвали в състезанието, членове на журито, съмишленици на БФБЛ от гражданския сектор, дипломати и медии.

За първи път в 19-годишната история на конкурса две компании – HP Inc. и Лидл, бяха класирани от журито на първо място с равен брой точки в най-оспорваната категория "Инвеститор в обществото". Coca-Cola HBC взе титлата "Инвеститор в знанието". ЧЕЗ Разпределение е първа в категорията "Инвеститор в околната среда", Global Delivery Center на HPE в България взе призовете в две категории – новата "Многообразие на работното място" и "Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд". Интерланг също получи две отличия – за най-добра социална политика на малко и средно предприятие и специалната награда Engage за ангажираност на служителите с определена социална инициатива, а Централен кооперативен съюз взе златото в "Маркетинг, свързан с кауза".

     
Източник: БФБЛ

Ключови думи: БФБЛ   Годишни награди за отговорен бизнес  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...