Industry Info  
Festo
Festo

3D сканирането в индустриалния дизайн, обратното инженерство и производството - 07.04.2022

3D сканирането става все по-популярна технология в индустрията заради доказаните ползи в оптимизиране на производителността, елиминиране на ненужни разходи и създаването на нови продукти и услуги. Индустриалният дизайн, обратното инженерство и производството са сред сферите, в които могат да се постигнат впечатляващи резултати с помощта на иновативните решения за 3D сканиране.
 
В индустриалния дизайн 3D сканирането намира все по-широко приложение заради способността му бързо и прецизно да улови необходимите данни. Без тази напреднала технология измерванията трябва да се правят ръчно, с поостарели измервателни методи, които са не само времеемки, но и скъпи. Полезни във всеки етап от продуктовия дизайн (от проектиране, през тестване, разработка, лансиране и ъпгрейди на продукта), 3D сканирането значително оптимизира съответния етап и увеличава производителността.
 
Обратното инженерство в своята същност е процес по възстановяване на един обект, машина или отделен компонент. Прилага се най-често, когато данните (чертежите или 3D моделите) за изработка на даден компонент са изгубени или унищожени или когато тези компоненти вече не се произвеждат. Целта на обратното инженерство е да пресъздаде абсолютно точно нужния компонент, най-често в CAD формат. Предимството на пресъздаването му чрез 3D сканиране и последващата обработка на сканираните данни в софтуер за дизайн и оптимизация позволяват такъв компонент не само да бъде възпроизведен отново, но и да бъде подобрен и заздравен.
 
В производството 3D сканирането може да се използва за възпроизвеждане на резервна част, необходима за спешен ремонт на производственото оборудване, с помощта на 3D скенер и 3D принтер.
 
В отделите за развойна дейност технологията помага за намаляване на броя на прототипните цикли, необходими между проектирането и производството. С помощта на 3D скенерите също така могат да се съхраняват всички данни, свързани със сканирането на предходни версии на обекта/продукта, а сравняването на данните за версията е бързо и лесно, когато дойде време за сканиране на нова прототипна версия.
 
На поточната линия 3D скенерите може да измерват дали няма отклонение в зададените размери и физични характеристики на произвежданата стока.
 
В отдели за контрол на качеството технологиите за 3D сканиране се използват за измерване и сравняване, което е особено полезно за измерване и контрол на извънгабаритни артикули като яхти, кораби или самолети.
 
B2N предлага разнообразие от 3D скенери наред с услуга за 3D сканиране. През месец април фирмата открива възможност за безплатна демонстрация на 3D скенери, за да представи ползите от устройствата в бизнеса и как приложенията им като инспекция и контрол на качеството или производство на резервни части могат да се интегрират към конкретен бизнес. Ако искате да се възползвате от предложението, изпратете на имейл info@b2ntrade.bg информация за своя бизнес и продукция. Специалистите на B2N ще прегледат внесените заявки и ще подберат желаещи, с които ще се свържат обратно за демонстрация.

 

 

 

 

B2N Ltd Bulgaria
1700 София
бул. Д-р Г. М. Димитров 95
Тел.: +359 896 950 930; +359 877 249 094
E-mail: info@b2n.bg
https://b2n.bg/

     
Източник: B2N

Ключови думи: B2N   3D сканиране   3D скенери   услуга за 3D сканиране  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...