Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Festo Didactic получи наградата eLearning Innovation 2022 за учебна програма за Индустрия 4.0

Учебната програма I4.0 на Festo Didactic получи наградата за иновации в сферата на електронното обучение eLearning Innovation 2022, присъждана от eLearning Journal. Програмата комбинира голямо разнообразие от учебни пътеки, разработени за специализирано обучение в промишлеността за професии като тази на инженер по мехатроника например. Тя е подходяща както за млади специалисти, така и за професионалистите с дълъг опит, които искат да останат в крак с новостите в технологичната сфера през цялата си кариера.
 
Изкуствен интелект, големи масиви от данни, киберсигурност и прогнозна поддръжка – само преди броени години с термини като тези бяха запознати малцина, но днес, в ерата на дигитализацията, много професионалисти в индустрията се сблъскват с тях ежедневно. Всеки ден носи нови знания. Затова Festo Didactic създаде I4.0 заедно с експерти от научноизследователските и образователните среди и със специалисти по техническо обучение. Тези модулно структурирани учебни пътеки по теми от сферата на дигитализацията са съставени от малки обучителни елементи в нови дигитални формати за различни професии, необходими в Индустрия 4.0. Този подход впечатли журито на eLearning Award и то присъди специалната награда eLearning Innovation 2022 на Festo Didactic. "Учебната програма I4.0 прокарва пътя за бъдещата Индустрия 4.0", се посочва в мотивите за присъждането на отличието.
 
"За нас е важно да вдъхновим настоящите и бъдещите специалисти да се занимават със сложни теми с помощта на съдържанието на учебната програма", заяви д-р Сандра Функ, продуктов мениджър във Festo Didactic.
 
Дигитализацията оформя не само учебното съдържание, но и учебния процес. Развитието на индивидуални учебни пътеки гарантира, че съдържанието е съобразено с нуждите на обучаващия се. Използването на симулационен софтуер също спомага за възприемането на материала. В бъдеще учебната програма I4.0 ще бъде налична в специализирания онлайн портал Festo Learning Experience (Festo LX) на Festo Didactic и индивидуалните учебни планове ще бъдат достъпни навсякъде и по всяко време. Онлайн съдържанието и практическите занятия са директно обвързани. Тази комбинация е решаващ фактор за учебния процес особено в техническото образование и практическата подготовка.

 

 

 

Фесто ЕООД
1592 София
бул. Христофор Колумб 9
Тел.: ++359 (0)2 / 960 07 12 
Факс: ++359 (0)2 / 960 07 13
E-Mail: festo_bg@festo.com
www.festo.bg

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   Festo Didactic   Festo LX   I4.0   Индустрия 4.0   обучение  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...