Industry Info  
Festo
Festo

Стартиращи компании ще помогнат фабриките на бъдещето да станат реалност по-бързо - 06.04.2022

06.04.2022   |   Начало»Бизнес
 

Инвестиционният фонд Toyota Ventures обяви третата глобална покана за стартиращи компании с потенциал да спомогнат за създаването на фабрики на бъдещето чрез мащабируеми решения за модернизиране на производствената дейност и подобряване на устойчивостта й.
 
Срокът за подаване на кандидатури е 31 май 2022 г. Одобрените компании ще получат финансиране в размер на 500 000 до 2 млн. щатски долара.
 
"С поканата искаме да подкрепим талантливи стартиращи компании, които работят за създаването на по-интелигентни и по-устойчиви фабрики. Има редица предизвикателства, с които се сблъскват веригите на доставки и производственият сектор – времената са критични и ние смятаме това за отлична възможност за стартиращи компании със смели идеи и решения, за да се ускори преходът към Индустрия 4.0", посочи Джим Адлер, управляващ директор финансиране в Toyota Ventures.
 
Кандидатите трябва да са стартиращи компании с набрани по-малко от 10 млн. щатски долара под формата на финансиране, да могат да покажат работещ прототип и да имат изпълним бизнес модел, който може да предостави истинска стойност на клиентите. По-конкретно инвестициите ще бъдат насочени към решения в сферата на 3D симулации, изкуствен интелект и компютърно зрение, адаптивни роботи, адитивно производство, обогатена реалност, автономни мобилни роботи, намаляване на въглеродния отпечатък, колаборативни роботи, киберсигурност, анализ на данни, електрификация и производство на батерии, енергийна ефективност, обучение и безопасност на труда.
 
Повече за поканата вижте тук.

     
Източник: Toyota Ventures; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Индустрия 4.0   стартиращи компании   изкуствен интелект   роботи   адитивно производство  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...