Industry Info  
Festo
Festo

МИГ "Балчик – Генерал Тошево" набира проекти за повишаване на производителността на МСП - 04.04.2022

04.04.2022   |   Начало»Бизнес
 

До 30 април 2022 г. Местната инициативна група "Балчик – Генерал Тошево" приема проектни предложения по процедура BG16RFOP002-2.113 "Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП" към Стратегията за водено от общностите местно развитие.

Основната цел на процедурата е да се създадат възможности за предприятията от общините Балчик и Генерал Тошево да повишат производителността си, да диверсифицират продуктовото си портфолио и да реализират продукцията си на нови пазари.

Допустими кандидати са малки и средни предприятия с основна икономическа дейност в секторите високотехнологични и средно високотехнологични промишлени производства, интензивни на знание услуги и нискотехнологични и средно нискотехнологични промишлени производства.

Приоритетно ще се подкрепят проекти, попадащи в тематичните области на Иновационната стратегия за интелигентна специализация: ИКТ и информатика, мехатроника и чисти технологии, индустрия за здравословен живот и биотехнологии и нови технологии в креативните и рекреативните индустрии.

Общият бюджет на процедурата е 255 536,57 лв., от които 217 206,08 лв. са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие. Размерът на безвъзмездната финансова помощ за един проект е от 44 006,18 лв. до 255 536,57 лв. Общата стойност на допустимите разходи трябва да е в границите от 48 895,75 лв. до 391 160 лв., като подпомагането е до 90%.

Пълният пакет документи по процедурата можете да видите тук.

Проектните предложения се подават по електронен път чрез попълване на уеб базиран формуляр за кандидатстване с използването на квалифициран електронен подпис (КЕП) чрез модула "Е-кандидатстване" в ИСУН тук.

     
Източник: ОИЦ – Добрич; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ОИЦ Добрич   МСП   мехатроника   ИКТ  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...