Industry Info  
Festo
Festo

Бизнес климатът в промишлеността се влошава през март - 01.04.2022

01.04.2022   |   Начало»Бизнес
 

Националният статистически институт (НСИ) публикува данни за бизнес климата през март 2022 г. Според тях той бележи спад от 4,8 пункта спрямо февруари т.г. в резултат на неблагоприятния бизнес климат в промишлеността, търговията на дребно и сектора на услугите.

В промишлеността показателят спада със 7,1 пункта, като оценките на промишлените предприемачи за настоящото бизнес състояние на предприятията са резервирани, а и очакванията им за следващите шест месеца се влошават. Същевременно и прогнозите им за производствената активност през следващите три месеца са песимистични.

Основните пречки за дейността на предприятията остават свързани с несигурната икономическа среда, недостига на работна сила, фактора "други" и недостатъчното търсене от страната, като анкетата отчита нарастване на негативното влияние на първия фактор.

В сравнение с предходния месец делът на мениджърите, които прогнозират продажните цени в промишлеността да се повишат през следващите три месеца, се увеличава и достига 29,4%.

     
Източник: НСИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НСИ   бизнес климат  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...