Industry Info  
Festo
Festo

Кастамону България обяви нови инвестиции от 60 млн. лв. в Старозагорска област - 31.03.2022

31.03.2022   |   Начало»Бизнес
 

През 2022 г. Кастамону България, част от турския холдинг Кастамону Ентегре, планира нови инвестиции от 60 млн. лв. в завода си в с. Горно Сахране, община Павел баня. Компанията обяви инвестиционните си планове на среща на Хюсеин Гюлер, директор "Бизнес развитие и иновации" в Кастамону Ентегре, и Чаатай Пийадеджи, изпълнителен директор на Кастамону България, с министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер.

На срещата бяха обсъдени плановете на компанията в страната, като бяха подчертани възможностите за проекти в научноизследователската и развойна дейност.

Кастамону България произвежда плочи от дървесни частици (ПДЧ) и ламинирани плочи от дървесни частици (ЛПДЧ) главно за мебелното производство. Тя е една от големите дървообработвателни компании в България и е един от най-големите инвеститори в региона и страната, посочват от Министерството на иновациите и растежа. През 2021 г. фирмата инвестира в повишаване на производителността на труда, нови работи места, нaмаляване на енергоемкостта, разхода на суровина, повишаване на качеството на продукцията и увеличаване на производството. Създадено е и тополово стопанство на площ от 1000 дка.

     
Източник: МИР

Ключови думи: МИР   дървообработваща индустрия   мебелна индустрия  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...