Industry Info  
Festo
Festo

Три клъстера обединяват усилия за развитие на електромобилността и ВЕИ сектора в България - 31.03.2022

31.03.2022   |   Начало»Бизнес
 

На 30 март 2022 г. в Българската стопанска камара (БСК) беше подписан тристранен меморандум за сътрудничество в секторите електрическа мобилност, възобновяеми енергийни източници и кооперативно дело.

Националната браншова организация ИКЕМ, Кооперативен клъстер и Клъстер "Възобновяеми енергийни източници" обединяват усилията си за развитието на електрическата мобилност и възобновяемите енергийни източници в България и региона на Балканите.

Предстои трите организации да стартират проект за изграждане на нови соларни паркове и свързването им с управление през умни мрежи. "Ценен партньор ще бъдат и многобройните обекти, част от кооперативния клъстер, на чиито територии ще бъдат част от тези паркове. Така, своеобразните енергийни кооперативи ще произвеждат т.нар. "зелена енергия", която целево ще бъде използвана за зарядните станции и мрежи за електромобили", посочват от БСК.

ИКЕМ ще подкрепи проекта с участие за развитие на зарядната инфраструктура, подобряване на нормативната база, развитие на модела ССЕМ за професионалното, средното и висше образование, създавайки логистична и куриерска компания, потребяваща само зелена енергия. Стартъп компанията BullCharge също ще се включи в работата по проекта.

     
Източник: БСК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БСК   ИКЕМ   ВЕИ   електромобилност  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...