Industry Info  
Festo
Festo

Festo обяви първия програмируем сензор за отчитане на позиция

 

Festo обяви първия програмируем сензор за отчитане на позиция SDBT-MSX, предназначен за безконтактно определяне на крайното положение на хода на буталото на пневматичен цилиндър.
 
Въвеждането в експлоатация на сензор за отчитане на позиция никога не е било по-лесно за потребителите в индустриалната автоматизация, електронното производство и манипулирането с малки детайли. Необходимо е само SDBT-MSX да се монтира в приблизителното крайно положение, да се свърже кабелът към контролера и да се включи системата.
 
Тъй като точката на превключване се установява автоматично по време на работа, няма нужда от захранване по време на инсталация. Като алтернатива, техническите специалисти по въвеждане в експлоатация могат да използват и капацитивния бутон за управление, с който ръчно да определят точката на превключване. Възможно е също да се въведат PNP/NPN и NO/NC настройки, както и диапазон на превключване от 2 до 15 мм. Тази гъвкавост значително намалява необходимостта от различни сензори за позиция, които да се съхраняват на склад.
 
Сензорът за отчитане на позиция SDBT-MSX може да се монтира във всички устройства с Т-образен канал. Той е най-съвместим със задвижвания от Festo, например стандартни цилиндри DSBC, направляващи DFM, кръгли цилиндри DSNU, компактни цилиндри ADN или мини шейни DGST.
 
SDBT-MSX е част от гамата Festo Core, която предлага съкратени срокове за доставка и наличност в цял свят. Благодарение на своята атрактивна цена, дълъг експлоатационен живот и повишена надеждност сензорът е подходящ за множество приложения в различни сектори.

 

 

 

 

Фесто ЕООД
1592 София
бул. Христофор Колумб 9
Тел.: ++359 (0)2 / 960 07 12 
Факс: ++359 (0)2 / 960 07 13
E-Mail: festo_bg@festo.com
www.festo.bg

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   SDBT-MSX   Festo Core   сензори за позиция   сензори за близост  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...