Industry Info  
Festo
Festo

НКИЗ подписа споразумение със Световната организация на свободните зони - 28.03.2022

28.03.2022   |   Начало»Бизнес
 

Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и Световната организация на свободните зони (СОСЗ) сключиха споразумение, с което НКИЗ става Национална контактна точка. Споразумението бе подписано онлайн от изпълнителните директори на НКИЗ и СОСЗ – д-р Антоанета Барес и д-р Самир Хамруни.

Целта на инициативата е да се насърчи информационният обмен между СОСЗ и екосистемата на свободните зони в света. Двете страни се споразумяха да споделят опит и добри практики във всички области, касаещи свободните и индустриални зони и тяхното развитие.

СОСЗ е регистрирана в Женева и е със седалище в Дубай. Тя е глобална организация с нестопанска цел, обединяваща свободни зони от целия свят, за да им даде възможност да постигат общи цели и да решават общи проблеми. Една от основните им цели е да повишат осведомеността относно ползите, които могат да донесат свободните зони от гледна точка на засилване на преките чуждестранни инвестиции и търговията; насърчаване на културното разнообразие; стимулиране на иновациите и развитие на уменията; създаване на нови работни места.

Чрез организацията страната ни ще може да получава информация в реално време за инвестициите в свободни зони в света и за насърчителните мерки, които другите държави предлагат.

     
Източник: НКИЗ

Ключови думи: НКИЗ   СОСЗ   индустриални зони  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...