Industry Info  
Festo
Festo

Енергийната сигурност и климатичните промени ще бъдат сред акцентите на Хановерски панаир 2022 - 25.03.2022

25.03.2022   |   Начало»Предстоящо
 

От 30 май до 2 юни т.г. близо 2500 компании ще покажат своите технологии за фабриките и енергийните системи на бъдещето на Хановерския панаир. В рамките на водещата тема на изложението – "Индустриална трансформация", те ще демонстрират как свързаните производствени съоръжения могат да бъдат по-ефективни и да пестят ресурси, както и устойчиви начини за генериране и пренос на енергия, съобщават организаторите от Deutsche Messe.

Сред изложителите ще бъдат големи корпорации като Siemens, Bosch, Schneider Electric, Schaeffler, Microsoft, SAP и Service Now наред с множество средни предприятия като Beckhoff, Festo, Harting, Pepperl+Fuchs, Phoenix Contact, Wago и Ziehl-Abegg. Участие заявиха и големи изследователски институти като Fraunhofer и Технологичният институт в Карлсруе (KIT), и приблизително 100 стартиращи компании, които смятат Хановерския панаир за идеална платформа за среща с индустрията.

Сред акцентите на изложението ще бъдат зелената енергия и възможностите на технологии като дигитализация, автоматизация и изкуствен интелект да спомогнат за справяне с климатичните промени. Над 200 компании, включително Iberdrola, Saint Gobain, Emerson, ElringKlinger, Plug Power, Siemens, Phoenix Contact, Enapter, Bosch, Hexagon Purus, Nel Hydrogen, Hydrogenious и GP Joule, ще представят устойчиви решения за енергоснабдяване с използване на водород, добит от възобновяеми енергийни източници, заяви д-р Йохен Кьоклер, изпълнителен директор на Deutsche Messe.

Хановерският панаир тази година ще бъде официално открит от германския канцлер Олаф Шолц и португалския премиер Антониу Коща. Португалия е страната партньор на тазгодишното издание на изложението. Над 120 португалски компании вече са потвърдили участието си в него.

Съпътстващата програма ще предложи дискусии по теми като автоматизация, облачни технологии и инфраструктура, анализ и управление на данни, дигитални платформи, роботика, ИТ сигурност, изкуствен интелект, възобновяема енергия, зелен водород, енергийно ефективно и въглеродно неутрално производство, дигитален енергиен мениджмънт, кръгова икономика и др. Събитията ще бъдат излъчвани на живо на уебсайта на Хановерски панаир.

     
Източник: Deutsche Messe

Ключови думи: Deutsche Messe   Хановерски панаир   дигитализация   ВЕИ   роботика  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Предстоящо

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...