Industry Info  
Festo
Festo

В Бургас откриха нов научноизследователски комплекс в рамките на проект УНИТе - 16.03.2022

16.03.2022   |   Начало»Събитията
 

В Университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас бе официално открит нов научноизследователски лабораторен комплекс в рамките на проект "Университети за наука, информатика и технологии в е-обществото" (УНИТе), финансиран по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" с одобрен бюджет от 29 781 882 лв. Основната цел на проекта е създаването на Център за върхови постижения в областта на информатиката и информационните и комуникационни технологии.

В комплекса до момента са оборудвани три лаборатории – по хетерогенни системи и реално време, по прототипиране и верификация и по изкуствен интелект. По проекта е закупено оборудване на стойност около 415 000 лв. за първата половина на 2021 г. Чака се ново оборудване за над 1 млн. лв.

На официалната церемония по откриване на комплекса присъстваха ректорът на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" проф. д-р инж. хим. Магдалена Миткова, ръководителят на проекта проф. Сотир Сотиров и заместник-кметът на Бургас по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина.

Партньори по проект УНИТе са Софийският университет "Св. Климент Охридски", Технически университет – София, Русенски университет "Ангел Кънчев", Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и Шуменски университет "Епископ Константин Преславски".

     
Източник: УНИТе

Ключови думи: УНИТе   изкуствен интелект   дигитализация  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...