Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Откриването на грешки при 3D печат в реално време вече е възможно

16.03.2022   |   Технологии
 

Адитивното производство е добър метод за създаване на персонализирани части за електромагнитни устройства по поръчка и на ниска цена. Тези устройства са изключително чувствителни и всеки компонент изисква прецизност при изработката. Доскоро единственият начин да се открият грешки при производството им с 3D принтер беше да се направи, измери и тества устройство или да се използва симулация, като и двата метода изискват повече изчисления и са неефективни, коментират изследователи от университета Penn State в Пенсилвания. Те предлагат друго решение – първата в света методология за откриване на грешки при 3D печат с машинно самообучение в реално време.
 
Изследователите описват решението като важна стъпка към коригиране на грешки при 3D печат в реално време. Според тях това може да повиши значително ефективността на изработката на чувствителни устройства по отношение на време, разходи и изчислителни ресурси. "Много неща могат да се объркат при адитивното производство на всеки един компонент", коментират изследователите.
 
В предходен проект те прикрепят камери към принтиращите глави, които заснемат изображение всеки път, когато нещо се печата. Въпреки че това не е основната цел на този проект, изследовалите създават набор от данни, които могат да комбинират с алгоритъм, за да класифицират типовете грешки при печат. "Генерирането на набори от данни и установяването на това от каква информация се нуждае невронната мрежа бяха основната цел на проучването", поясняват изследователите. Те използват информация от оптични изображения, за да предвидят електромагнитните характеристики на компонента без необходимост от симулации по време на производствения процес." Ако разполагаме с изображение, можем да кажем дали ще има проблем с даден елемент. Ние вече имахме тези изображения и си казахме: "Нека да видим дали можем да обучим невронна мрежа (да идентифицира грешките, които създават проблемите в характеристиките)". И установихме, че можем", поясняват изобретателите.
 
При прилагане на метода могат да се установят грешки в момента на печатане. Сега когато грешките в електромагнитните характеристики могат да бъдат открити в реално време, възможността те да се коригират по време на самия процес на печатане става все по-реална, смятат изобретателите.

     
Източник: Penn State; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Penn State   3D принтери   адитивно производство  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...