Industry Info  
Festo
Festo

u-blox си партнира с Fitogether за решения с GNSS позициониране за спортни приложения

15.03.2022   |   Бизнес
 

u-blox обяви партньорство с южнокорейската компания Fitogether, която произвежда спортната смарт система OHCOACH. Решението се използва от над 350 футболни клуба в 44 страни.

OHCOACH предлага изключително прецизно GNSS позициониране и по този показател заема най-високата позиция в доклада за качеството на електронните проследяващи системи на Международната футболна федерация (FIFA) – Electronic Performance and Tracking Systems (EPTS) Quality Test Report.

"Индивидуалните и отборните спортове по света са във вихъра на аналитична революция. Футболът не е изключение. Надеждни количествени данни за спортното представяне помагат на треньорите да оптимизират тренировките на играчите, да проследяват физическото им ниво и да анализират стила им на игра и тактика. Новите технологии също така имат потенциала да променят зрителското изживяване с данни в реално време за представянето на всеки един играч на терена", поясняват от u-blox.

Системата OHCOACH включва проследяващо устройство, което играчите носят на гърба си, за да събира данни за местоположението им и да ги праща към интерактивна платформа, до която може да се получи достъп чрез лаптоп или таблет. Размерите и теглото трябва да са минимални, за да не затрудняват движенията на играчите, като  въпреки ограниченията на дизайна, решението за позициониране трябва постоянно да предоставя точни данни в реално време.

С цел да гарантира оптимален баланс между комфорт и функционалност гамата от спортни тракери на Fitogether, които захранват с данни обслужващата платформа на OHCOACH, използват един от двата GNSS приемника на u-blox – NEO-M9N или ZED-F9P, за да изпълнят специфичните изисквания за точност на приложението. Еднолентовият стандартен прецизен GNSS модул u‑blox NEO-M9N предлага ултрапрецизно позициониране на ниво метър, докато многолентовият високопрецизен GNSS модул u‑blox ZED-F9P предлага позициониране на ниво сантиметри, посочват от u‑blox.

"Клиентите на Fitogether имат големи очаквания, когато става дума за точни данни и потребителско изживяване. Нямаме търпение да я подкрепим, докато тя продължава да развива нови продукти и технологии за растящия пазар на спортни решения за мониторинг в реално време", заяви Алекс Нги, продуктов мениджър в Product Center Positioning в u‑blox.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   GNSS   NEO-M9N   ZED-F9P   OHCOACH  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...