Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Atlas Copco разширява и подобрява предложенията за генериране на азот PSA

 

Гамата NGP+ азотни генератори на Atlas Copco става все по-голяма и по-добра. Въз основа на успеха на своето първокласно решение за производство на азот PSA Atlas Copco въвежда два нови модела в своята гама NGP+, които са с разширени функции, за да предоставят на клиентите повече гъвкавост, надеждност и ниска цена на придобиване.
 
NGP+ е първокласното решение за генериране на азот с адсорбция под налягане (PSA) на Atlas Copco. Осигурявайки гарантирана чистота на газа от 95% до 99,999%, той се предлага с дебит от 1,9 до 2871 Nm3/h. През годините NGP+ изгради репутация със своята висока производителност и ниска цена на придобиване. Неговият разширен и подобрен диапазон на среден капацитет (46 – 820 Nm3/h) продължава тази традиция с още по-голяма гъвкавост и надеждност за клиентите.
 
Разширен обхват
 
Въвеждането на два нови модела в популярния среден сегмент дава на клиентите повече свобода да изберат NGP+, който отговаря на точните им спецификации. NGP 160+ и NGP 200+ предлагат съответно 46 – 313 Nm³/h и 58 – 393 Nm³/h (в зависимост от избраната чистота). "Можем да предоставим най-голяма стойност на нашите клиенти само като приспособим нашите генератори към техните нужди по отношение на качеството, чистотата и капацитета на газа", посочва Бен Кристианен, продуктов мениджър за промишлени газове в подразделението Industrial Air на Atlas Copco. "Това разширение на обхвата ни дава повече гъвкавост, за да създадем тази стойност за клиента".
 
Гъвкава работа и монтаж
 
Редица нови опции осигуряват повишена гъвкавост на всички средни модели NGP+. Това включва настройка за ниска околна температура, която позволява на клиентите да инсталират NGP+ навън (в покрита зона) при температури до -10°C. "Подовата площ е оскъдна в много производствени съоръжения", отбелязва Бен Кристианен. "Това прави опцията за покрита външна инсталация важна за много от нашите клиенти." Други нови налични опции включват аларма за кислород в стаята и възможност за производство на ултрасух азот.


 
Автоматично, съвременно управление
 
Днешните средноразмерни модели NGP+ разполагат с най-съвременния контролер Electronikon® Touch с лесен избор на чистота на газа и разширени опции за свързване. Elektronikon® Touch оптимизира производителността на NGP+ и непрекъснато измерва чистотата на газа, за да защити производството на клиентите. Той също така следи захранващия въздух, за да защити целостта на адсорбента.
 
PSA азот с ниска цена на притежание
 
Това, което не се е променило, е водещата в индустрията ниска обща цена на притежание на NGP+. Генераторът и неговият софтуер са проектирани да използват първокласния адсорбент на въглеродно молекулярно сито с максимална ефективност, за да осигурят минимална консумация на въздух за единица генериран азот.
 
В допълнение NGP+ се предлага с редица ценни функции, като алгоритъма Variable Cycle Saver (VCS). Той оптимизира цикъла на PSA при по-ниско потребление и при по-ниски температури, като дава на клиентите до 40% допълнителни икономии на енергия. Режимът на готовност също така избягва загубата на енергия.
 
"За клиенти, които се нуждаят от висококачествен азот, няма по-добро решение от NGP+", заключава Бен Кристианен. "Той предлага гарантирана чистота на азота при най-ниски разходи за енергия и с превъзходна надеждност и гъвкавост. Това е наистина най-добрият продукт в този клас азотни генератори."

Повече за преимуществата на азотните генератори можете да видите тук.

     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   Атлас Копко   NGP+   PSA   азотни генератори  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...