Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Cognex представи новата серия компактни баркод четци DataMan 280

11.03.2022   |   Технологии
 

Cognex обяви новата серия баркод четци за фиксиран монтаж DataMan 280, подходящи за широк диапазон от задачи по идентификация, включително трудни за разчитане 1D, 2D и директно нанесени (Direct Part Mark, DPM) кодове в производствени и логистични приложения. Това съобщиха от Ехнатон, официален партньор на Cognex в България.

 

"DataMan 280 разполага със сензор с висока разделителна способност, комбиниран със система за динамично формиране на изображение, подобряване на обработката на кода и обхвата. В комбинация с Cognex Edge Intelligence (EI) DataMan 280 предоставя разширени функции за Индустрия 4.0 като лесно свързване с уеб браузър, управление на устройството, наблюдение на производителността и бързо сваляне на изображения. Това позволява на потребителите да конфигурират няколко устройства наведнъж и да започнат да проследяват важни показатели за производителността на системата в рамките на няколко минути", обясняват от Ехнатон.

 

Благодарение на модулния хардуер със сменяеми светлини и обективи и най-новите софтуерни алгоритми четецът може да бъде конфигуриран за справяне с всяко предизвикателство, допълват от компанията. DataMan 280 може да бъде конфигуриран в права линия или под прав ъгъл и е съвместим с повечето аксесоари за серия DataMan 260.

 

Модулният хардуер и софтуерът на серия DataMan 280 ги правят подходящи за разчитане на етикети и DPM кодове в редица индустриални среди. Примерите включват декодиране на трудни за разчитане DPM кодове върху повърхности на автомобилни части, четене и проследяване на малки DPM кодове на медицински устройства или надеждно разчитане на баркодове на високоскоростни опаковъчни линии. Други типични приложения на DataMan 280 обхващат едновременно разчитане на няколко кода, разчитане на 1D и 2D кодове върху етикети на опаковани с отразяващо фолио палети и др.

 

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Cognex   DataMan 280   баркод четци  

Област: Автоматизация  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА
на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...